WW1A: Norge, Frankrike og Ungarn delte på poeng på toppen

Millie Rose Sirum vant et slapshot i den åttende strafferunden mot Ungarn. Norge er fortsatt ubeseiret etter tre kamper mens Ungarn lider sitt første nederlag.

Norges Mathea Fischer og ungarske Zsofia Pazmandi konverterte også i straffekonkurransen.

Etter å ha styrket baktroppet betydelig siden i fjor, lever opprykkshåpet for skandinavene. Laget som trenes av André Lysenstoen leder for tiden gruppen etter tre runder mot Nederland og Korea.

Norge deltok sist i verdenscupen for kvinner i 1997, da den kanadiske provinsen Ontario var vertskap for turneringen.

Ungarn, først på rangeringen, dominerte sine tre motstandere i skyting i Klagenfurt. Så langt har denne overlegenheten kun resultert i fem scorede mål. Pat Cortinas Ungarn møter så Østerrike før Frankrike venter i den siste kampen.

Mot Norge resulterte 14-3 skudd i favør ungarerne i ingen mål i første periode. I stedet viste Norge hvordan det skulle gjøres i mellomrammen. Fischer, en av elleve medlemmer av det norske laget som spiller i nabolandet Sverige, brøt vranglåsen ved å reagere foran forsvarsspiller Fruzsina Mayer for å avvise et poengskudd fra en pasning fra Emma Bergesen klokken 34:01.

Norges første mål var også det første målet som ble sluppet inn av Ungarn og keeperen Aniko Nemeth i Klagenfurt etter 154:01 minutters spill.

Ungarn utlignet med 5:39 igjen i reguleringen ved å konvertere på sitt beste kraftspill i spillet. Madelen Haug Hansen var fraværende for å snuble da ungarerne la på seg presset. Franciska Kiss-Simons slagskudd fra toppen av venstre faceoff-sirkel så Reka Dabasi kjempe om returen for å mate Alexandra Huszak som sørget for 1-1.

Norske Ida Haave fyrte av et smellskudd utenfor stolpen i sluttminuttene av tredje periode. Huszak slo den ene av tverrliggeren i tilleggstid, før Norge vant igjen i en straffekonkurranse.