Skandinaviske land vil i fellesskap sende tilbake og repatriere asylsøkere

De skandinaviske landene møttes i to dager for å diskutere felles utvisningsplaner. Resultatet er en trepunktsplan.

For det første vil landene i fellesskap sende illegale asylsøkere tilbake til hjemlandene med fly. Når de ankommer, gis støtte for å hjelpe migranter med å lykkes med å reintegrere i hjemlandet. Til slutt ønsker skandinaviske land også å implementere frivillige repatrieringsprogrammer for migranter i nordafrikanske land.

De skandinaviske landene mener det er essensielt å ta grep mot masseinnvandring. For det første gjelder dette migranter som oppholder seg ulovlig i Nord-Europa. I følge den danske immigrasjonsministeren, «må vi forhindre at de reiser gjennom landene våre og forsvinner fra myndighetenes radar,» melder Avisen Danmark. Han mener det er et «avgjørende prinsipp at personer uten lovlig opphold kommer hjem».

Men migranter som er i ferd med å ta båten fra Afrika til Europa bør også hjelpes, mener de skandinaviske landene. Derfor er det laget en plan for et felles hjelpeprogram for disse migrantene. De skandinaviske landene ønsker å styrke båndene til migrantenes hjemland for å sikre at gjenbosettingshjelp blir vellykket.

Høyreopprør i Skandinavia
Det skandinaviske samarbeidet mot masseinnvandring kom ikke helt ut av det blå. Etter tiår med venstrepolitikk er det en høyrevending i gang i hele Skandinavia. For eksempel har en høyreorientert regjering nylig kommet til makten i Finland og Sverige. Danmark har en stund hatt en streng migrasjonspolitikk. Og i Norge har det konservative opposisjonspartiet Høyre vært så å si størst i landet i snart to år.

Finland og Sverige er for tiden opptatt med å stramme inn migrasjonspolitikken. Dette skjer i et ganske jevnt tempo. For eksempel vil ikke-europeiske migranter i Sverige og Finland få redusert sosiale ytelser for å fremme integrering. Vilkårene for å få svensk eller finsk pass skjerpes også. I tillegg oppretter Sverige retursentre for avviste asylsøkere.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *