Nordmennene vant etter straffesparkkonkurransen i World Cup Sports

Ingrid Systad Engen scoret Norges fjerde straffe fra straffemerket for å sette opp en dramatisk 16-dels-seier for Norge over Australia.

Nordmennene tok ledelsen i det 31. minutt etter I.Herlovsens scoring og var svært nær seier i hovedtiden, men i det 83. minutt av kampen utlignet E.Kellond-Knight resultatet – en halvtime i tillegg ventet.

Det manglet heller ikke på dramatikk – i første halvdel av overtiden stoppet australske Alanna Kennedy ulovlig en motstander som var fremme, og kampens dommer var nådeløs – hun viste umiddelbart rødt kort til fotballspilleren.

I undertall klarte australierne å holde stand, men startet på tragisk vis rekken av straffe – både S.Kerrs og E.Gielniks skudd nådde ikke mål, og nordmennene, som selvsikkert realiserte alle fire straffene, vant serien. 4:1

De kom til kvartfinalen i verdenscupen for første gang siden 2007. I den skal de skandinaviske kvinnene spille mot England eller Kamerun.

Blant de åtte sterkeste lagene i turneringen er garantert et av mesterskapets favoritter – Tyskland. Hun sparte ikke representantene for Nigeria 3-0.

I første omgang scoret tyskerne to ganger (A. Popp og S. Dabritz), og i det 82. minutt avsluttet L. Schuller motstanderne.

I kvartfinalen venter Tyskland på svenske eller kanadiske fotballspillere.