Mareritt i Norge: «Žalgiris» knust i Champions League-uttaket | Sport

Returkampen spilles førstkommende tirsdag i Vilnius. Billettene til denne kampen ble utsolgt i løpet av en time, men på LFF stadion skal de prøve å skape et mirakel og eliminere norgesmesternes enorme fordel.

I Bude startet kampen lovende, da «Žalgiris» satte i gang et flott angrep og nesten scoret – Mathias Oyewusi traff tverrliggeren.

«Scanpix»-bilde/Bude «Glimt» – Vilnius «Žalgiris»

Ting snudde til det verre etter en halvtime da den ungarske dommeren Istvan Vadas oppfordret VAR til å tildele straffe for en felling på Joel Bopes i straffefeltet. Hugo Vetlesen steppet opp til ballen i det 36. minutt og scoret hjemmelagets første mål.

Bare tre minutter senere ble ikke J. Bopes og Mario Paveličius stoppet av Amahl Pellegrino, som stupte foran Edvin Gertmon og doblet forskjellen – 2:0.

I pausen klarte ikke Žalgiris å finne en kur for dominansen til sine rivaler.

J. Bopesu gjorde nok en tabbe i det 58. minutt, hvorpå motstanderne angrep lynraskt, og Lars Salvesen, som var ved angrepspunktet, gjorde et upåklagelig skudd.

Scanpix foto/Marius Hoibratenas

Bare tre minutter gikk, og E. Gertmons forvirret igjen ballen fra målnettet sitt – Marius Hoibraaten headet flott etter et innlegg fra venstresiden, og resultatet ble jevnt 4:0 i favør «Glimt»-laget.

Poenget i kampen ble scoret av Runar Espejordas, som etter en uforståelig feil av Zalgiris løp alene mot keeper og avvæpnet ham.

«Glimt» laget 15 skudd i denne kampen, hvorav 13 gikk til målområdet til «Zalgiris». Det litauiske laget skjøt 9 ganger og traff målplassen 3 ganger.

Sist gang «Žalgiris» fikk et slikt slag i europeiske kamper var i 2018, da de tapte 0:5 mot «Sevilla»-klubben.

Vi vil minne deg på at «Žalgiris», hvis de ikke skaper et mirakel, vil gå videre til den avgjørende fasen av European League-uttaket. Der vil taperne av paret Razgrad Ludogorec og Zagreb Dinamo vente på Vilnius-laget.

De litauiske mesterne har allerede sikret seg en plass i gruppespillet i Conference League.

Kampens gang. Bude «Glimt» – Vilnius «Žalgiris» 5:0

Andre omgang.

90+3 min. Mål!!! Det er det femte målet for hjemmelaget… En utrolig feil og et presist skudd på E. Gertmons mål av Runar Espejordas.

88 min. D. Kazlauskas viser hvorfor han tapte konkurransekampen i laget. Når han hopper ut alene mot keeper, må han takle situasjoner.

85 min. Begge lag hadde en sjanse, men ballen fant ikke veien inn i mål.

77 min. O. Buff hadde en stor sjanse, men skuddet hans ble blokkert av keeper.

68 min. V. Čeburins gjorde tre bytter. Kanskje det blir et spill?

67 min. Nok en stor mulighet for rivaler. Først reddet keeperen, og så bommet motstanderen så vidt på målet fra få meter.

64 min. Det burde vært 5-0, men en motstander som hoppet foran keeper traff stolpen.

61 min. Mål!!! Tragedie i Buda. Pasningen fra venstresiden endte med Marius Hoibraatens heading og nok en ball i E. Gertmons mål. «Zalgiris» er knust 0:4.

58 min. Mål!!! Vel, med slike feil bør du ikke forvente noe. Igjen gjorde J. Bopesu en feil på sin side av banen, motstanderne hoppet inn i angrepet, og Lars Salvesen sendte ballen i nettet.

46 min. Andre omgang begynte.

Første halvdel.

45 minutter. Første omgang er over. V. Čeburin vil ha noe å fortelle laget i garderoben…

44 min. J. Bopesu og M. Paveličius er sinte på hverandre. De tok ikke igjen A. Pellegrino, som bommet på målet denne gangen.

36 min. Å nei! Nok et mål! Nok en tabbe av forsvaret. M.Paveličius og J.Bopes stoppet ikke Amahl Pellegrino, som hoppet foran E.Gertmons og innså muligheten. «Zalgiris» er dårlig slått – 0:2.

33 minutter MÅL!!! Hugo Vetlesen gjorde ingen feil med skuddet utenfor mål. Vi ligger etter 0:1.

32 min. Dommeren, som brukte VAR-gjennomgangen, tildelte straffe. Dårlig… Også et gult kort til J. Bopesu.

30 minutter. M.Paveličius sovnet på motstanderen han dekket, men E.Gertmons reddet «Žalgiris» fra et mål.

Motstanderne ber om straffe i neste episode, N. Ljubisavljevicius spiller etter å ha fått kontakt med motstanderen. VAR-anmeldelse på stadion.

17 minutter. Motstanderne fortsetter å true E. Gertmons mål, men keeper spiller selvsikkert og samler rolig baller. Forresten, rivaler forbereder en tvungen utveksling. Isak Helstad Amundsen kommer inn for B.Moe. Kapteinen kom tilbake fra skade, men spilte ikke engang 20 minutter i denne kampen. Et slag for nordmennene.

10 minutter. Motstanderne aktiverer angrepene sine og kommer farlig nær målet til Vilnius-laget. De klarte å svare med en kontring, men skuddet til R. Oliveira var unøyaktig.

7 minutter. Vertene skapte også den første sjansen, men keeper E. Gertmons spilte godt.

2 minutter. Å guder! M. Oyewusi headet, men traff tverrliggeren etter R. Oliveiras pasning. Hva er sjansen…

Startoppstillinger til lagene:

«Zalgiris»: Edvinas Gertmons, Petaras Mamičius, Joel Bopesu, Nemanja Ljubisavljevičius, Mario Paveličius; Fabien Ourega, Marko Milickovic, Nicolas Gorobsov, Oliver Buff; Renan Oliveira, Mathias Oyewusi.

Glimt: Nikita Haikin; Brice Wembangomo, Brede Moe, Marius Holbraten, Alfons Sampsted; Hugo Vetlesen, Elias Hagen, Ulrik Saltnes; Joel Mugisha, Amahl Pellegrino, Lars-Jorgen Salvesen.

Dømme: Istvan Vadas (Ungarn).