Litauen ble norgesmester i fitness

På norgesmesterskapet i fitness, som ble avsluttet for noen dager siden, skinte den litauiske aksenten – Gerda Makūnaitė, en litauer bosatt her i landet, ble mester i bikinifitness-arrangementet.

«Jeg føler meg fantastisk. Nå kan du kalle meg «Norgesmester» – Norgesmester», strålte 31 år gamle G. Makūnaitė, og ikke glemme å takke trener Edmund Johansen, som kaller henne en fighter. Kvinnen emigrerte til Nord-Norge for noen år siden, deretter til Østfold kommune, og bor nå i Sarpsborg.

Den ambisiøse litaueren, som vant sølvmedaljen i fjor, la ikke skjul på at målet hennes i «NM 2016»-mesterskapet var å vinne i 169 cm-kategorien, i bikinifitness-arrangementet.

«Følelsen er veldig behagelig,» sa Gerda, som trente 2-4 timer hver dag den siste måneden før konkurransen. «Jeg levde med lite fisk og uendelig tretthet.»

Lidelsene til litaueren som veide 60 kilo under konkurransen ga imidlertid resultater – hun ble norgesmester for første gang og vant en gullmedalje og en cup.

G. Makūnaitė debuterte forresten sin fitnesskonkurranse først i 2014 og vant umiddelbart andreplassen i sin kategori, etterfulgt av femteplassen i Oslo Grand Prix og andreplassen i Loaded Cup 2-turneringen.

På spørsmål om hvordan hun tillot seg å slappe av etter den vanvittige dietten som forberedelse, lo Gerda: «Å, etter det ble det mye Snickers, tapas (snacks), is, pizza, vin. Jeg spiste alt på rad.»

Foto fra personlig arkiv og «fotomaskin.no».