I år tar vi imot gjester fra Norge til «Tukada Lithuanian Road Ring Championship». Sport

Rytteroverganger i Superbike-klassen

En av de viktigste nyhetene fra mesterskapet er Audrius Statulevičius som går fra B1200 til «Superbike»-klassen. Utøveren som ble nasjonal mester i B1200-klassen i fjor, må i år konkurrere med Šarūnas Pladas, den flerfoldige mesteren i Litauen og de baltiske landene.

Kęstutis Stankūnas, som endte på andreplass i mesterskapet i fjor, skal også kjempe om tittelen. Š.Pladas lagkamerat Tauras Norkūnas (Pladas Racing), som ble nummer tre i fjor, vil gjøre det samme.

Vi ser også frem til prestasjonene til Oskars Tarasevičius (P4 i 2023-mesterskapet) og Vito Lopinis, som ikke startet i alle stadier av sesongen i fjor med sin nyeste BMW M1000RR.

Jonas Stankūnas skal konkurrere i Superstock 600-klassen

I det viktigste landet, 600 cu. cm. vi vil se Jonas Stankūnas igjen i klassen for motorsykler med slagvolumsmotorer. Det unge supertalentet som ble mester for Litauen og de baltiske landene i fjor vil ha som mål å gjenta denne prestasjonen.

Žilvinas Paškevičius, som syklet stoisk i fjor individuelt uten noen lagstøtte (tok andreplassen i mesterskapet), vil prøve å konkurrere med ham.

Fra dokumentaren som nylig ble publisert på portalen vår, vet du allerede om Mantas Rajackas («Raja Racing Academy»), som sammen med Žilvins Butkevičius og Mika Razmislavičius definitivt ikke vil la Jonas ri i fred.

V. Krasnickas før «Pro-Mode racing»-laget lander i B1200-klassen

Vytautas Krasnickas, som tapte fjorårets mesterskap med bare ett poeng, ønsket utvilsomt å ta hevn på Audrius Statulevičius, men da sistnevnte flyttet til «Superbike»-klassen, erstattet til og med to av Audrius» lagkamerater ham i B1200. Tomas Melnikas, som ble mester i C1200-klassen i fjor med bare et halvt poengs ledelse (rir med Ducati), flytter til B1200 ikke alene, men med sin Pro-Mode racing-lagkamerat Aurim Jankūnas.

Både V. Krasnickas og A. Jankūnas starter mesterskapet med fornyet utstyr. Begge fikk på eksotiske Aprilia RSV4-motorsykler.

Redas Klionovskis fra «Pladas Racing»-teamet (P3 i 2023-sesongen) og Danielius Savickas (P4 i 2023-sesongen), som avsluttet løpet uten hell i fjor med et fall i siste runde av mesterskapet, vil definitivt sikte mot mesterskapstittelen i denne klassen.

Det litauiske mesterskapet er ikke bare ment for stormestere, men også for alle som ønsker å drive med motorsykkelsport

Intriger i C600-klassen

For det litauiske mesterskapet er ikke bare ment for stormestere, men også for alle som vil drive med motorsykkelsport. Klassene C600, C1200 og «street» fylles også raskt opp med deltakere.

Omkampen til Mantos Apanavičius (seiret i C600-klassen i fjor) og Gintaras Čiegis i C600-klassen vil tiltrekke seg betydelig interesse i år. Hvor M. Apanavičius i fjor snappet mesterskapstittelen allerede holdt av Gintaras nesten på siste etappe.

En tilleggsklasse og en ny løpsserie for barn og ungdom

i 2024 introduseres den nye Superstock 600 Open-klassen, hvor idrettsutøvere vil kunne konkurrere på motorsykler som tidligere ikke hadde en spesialklasse – som Suzuki GSX-R750, Ducati Supersport, etc.

I år, også for første gang i det baltiske landets historie, arrangeres det barne- og ungdomsorienterte «Baltic Minimoto Championship», hvor klassekonkurransen «FIM MiniGP Baltics series» vil bli arrangert, der de unge utøverne som tok de to høyeste plassene i mesterskapet går til sluttfasen av verdensmesterskapet.

Gjester fra Norge og endringer i kalenderen

i 2024 3. – 4. august kommer også syklisten Osvaldas Lazdauskas, bosatt i Norge, på scenen i «Nemunasringen». Sammen med ham i Superstock 600-klassen får vi også se tre nordmenn som kjører med Osvald i samme Kreditosaurus Racing-team.

Den største endringen i 2024 Kalenderen for «Tukada Lithuanian Road Ring Championship» vil inkludere det faktum at i stedet for to turer til Estland, vil Porsche Ring-utøverne starte tre ganger i år.

Starten på «Tukada Lithuanian Motorcycle Road Ring Championship» er planlagt til 1.-2. juni 2024 på Parnu (Estland) banen.