Håndballspillere bøyer seg for Norge i andre omgang i EM

De nederlandske håndballspillerne har også tapt sin andre kamp i hovedrunden i EM. I Hamburg tapte landstrener Staffan Olssons lag 35-32 for nordmennene. Ved pause ledet det nederlandske laget fortsatt 18-16.

På grunn av nederlaget står landstrener Olssons lag på 0 poeng i gruppe II i hovedrunden. Det gjenstår fortsatt kamper mot Slovenia og Portugal. Håndballspillerne kan ikke lenger kvalifisere seg til de to første plassene i gruppen, som er lagene som går til semifinale.

Det nederlandske laget hadde ikke lenger Thomas Houtepen tilgjengelig mot Norge. Den 21 år gamle spilleren rev det fremre korsbåndet i venstre kne i den tapte kampen mot Danmark. Han var allerede den andre spilleren på det nederlandske laget som pådro seg denne skaden denne uken, etter Samir Benghanem i kampen mot Sverige mandag.

Etter nordmennenes to første mål utlignet Dani Baijens og Bobby Schagen. Det nederlandske laget tok ledelsen 10-8 i første omgang gjennom Baijens og Niels Versteijnen. Og selv om motstanderen kom tilbake til 16-16, avsluttet håndballspillerne første omgang med en liten ledelse takket være scoringer fra Lars Kooij og Versteijnen.

I andre omgang tok nordmennene over initiativet og spesielt den norske keeperen sørget for at scoringen ble stoppet for det nederlandske laget. Norge endte på 26-22, mens Versteijnen og Rutger ten Velde bommet flere ganger for Nederland. Nederlenderne slo tilbake til 30-28, men så motstanderen stikke av igjen. Petter Øverby satte sluttresultatet til 35-32.

Ten Velde ble toppscorer for det nederlandske laget med åtte mål. Baijens, Versteijnen, Kooij og Schagen scoret fem ganger og Luc Steins tre ganger. Tim Claessens var nøyaktig en gang.