Fotballspillere kommer seg etter tap i Italia mot nordmenn | RTL Nyheter

De nederlandske fotballspillerne har kommet seg etter den dårlige starten på EM-kvalifiseringsserien med hjemmeseier over Norge. Det nederlandske laget vant den andre kvalifiseringskampen i Breda takket være et fint langskudd fra Lineth Beerensteyn i det sjette minuttet (1-0), men det var ennå ikke overbevisende. Fredag ​​tapte det nederlandske laget sjanseløst mot Italia (2-0).

Det nederlaget var det tredje på rad for det nederlandske laget. I de kampene, med Spania og Tyskland også i Nations League Finals, scoret aldri laget til landslagstrener Andries Jonker. De olympiske leker ble også savnet. Kritikken mot spillet til «Løvvinnene» økte, noe Jonker og spillerne selv ikke var enige i.

Lieke Martens og Jackie Groenen manglet også i kampen mot nordmennene, som hadde startet EM-kvalifiseringen med 4-0-seier over Finland. Videre var ikke de langtidsskadde Daphne van Domselaar, Jill Roord og Vivianne Miedema til stede. Delvis på grunn av dette fikk Ajax-spissen Romée Leuchter sin første startplass. Og for første gang på mer enn ett år kom Jonker tilbake til en 4-3-3-formasjon, i stedet for sitt kjente 5-3-2-system.

Det nederlandske laget startet strålende på det rimelig fylte Rat Verlegh stadion, det første farlige angrepet resulterte umiddelbart i mål. Beerensteyn, som spiller som venstrekant, skar inn og krøllet ballen fra kanten av sekstenmeteren og inn i lengste hjørne. Den 104 ganger landskampen beviste nok en gang sin verdi for Jonker: Ingen har scoret oftere for det nederlandske laget siden utnevnelsen av landslagstreneren for over halvannet år siden (tretten ganger).

Den første sjansen i andre omgang var for Norge, men keeper Lize Kop reddet uten for store anstrengelser. Det nederlandske laget dukket først opp igjen femten minutter før slutt. Beerensteyn fant deretter sidenettet, selv om en del av stadion mente at den 27 år gamle Juventus-spilleren faktisk hadde gitt en mer komfortabel margin. I den spennende sluttfasen bommet Guro Reiten på en kjempesjanse til utligningen.

På grunn av den minimale seieren, og Italias overraskende tap for Finland (2-1), er alle lag igjen likt i gruppen med 3 poeng på to kamper. På slutten av serien kvalifiserer de to første plassene til direkte kvalifisering til EM, nummer 3 og 4 får en ny sjanse via sluttspillet. Det nederlandske laget tar imot Finland 31. mai.

Har du allerede RTL News & Entertainment-appen?