Det nederlandske laget spiller dårlig og mister verdifulle poeng i Norge

Den målfarlige norske angriperen Erling Haaland ga laget sitt ledelsen i det 20. minutt. Spissen kunne spille fritt fordi Cody Gakpo ikke klarte å sette ham i offside.

Haalands hodepine

Gakpo selv var nær åpningsmålet to ganger i åpningsfasen. Han tvang keeper André Hansen til en redning med en heading og skjøt knepent utenfor. Davy Klaassen scoret det nederlandske laget nivå i det 36. minutt.

Spesielt Haaland fortsatte å forårsake hodebry for det nederlandske laget. Han var nære sitt andre mål noen ganger, og Nederland måtte knytte hendene sammen da skuddet hans traff stolpen i det 64. minutt.

Det nederlandske landslaget hadde lite å by på. Memphis Depay skjøt en gang mot den norske keeperen, innbytter Donyell Malen så et skudd gå en meter utenfor. Denzel Dumfries kunne ha scoret vinnermålet i aller siste sekund, men klarte ikke å fullføre.

Tre angripere, fire forsvarere

Det nederlandske laget klarte ikke å lage en knyttneve til tross for angrepsspillestilen på papiret. Det nederlandske landslaget spilte med tre angripere og fire forsvarere. Det var, gjorde landstrener Louis van Gaal klart på forhånd, etter ønske fra mange spillere. Van Gaal lot keeper Justin Bijlow få debutere. En startplass var også reservert for Gakpo, Jurriën Timber, Davy Klaassen og Steven Berghuis.

Sportsreporter Marcel Maijer så ingen spillere heve seg over seg selv. «Det var mye ballbesittelse, men lite ble skapt. Og Nederland var sårbart defensivt, Van Dijk er ennå ikke på topp. Haaland hadde tre eller fire sjanser, noe som er bekymringsfullt.»

Van Gaal så ut til å klare å få spillerne skarpe igjen etter det mislykkede EM. — Men den skarpheten så vi ikke så mye til i dag, sier Maijer. «Det var få reelle muligheter. Og jeg ser ikke at dette nederlandske laget bare slår Tyrkia neste uke.»

Tegn Tyrkia – Montenegro

Kun vinneren av kvalifiseringsgruppe G vil kvalifisere seg direkte til verdenscupen, som arrangeres i Qatar i november neste år. På grunn av poengtapet har de to neste kampene blitt enda viktigere for det nederlandske laget enn de allerede var. Hjemmekampen mot Montenegro er på lørdag, og mot Tyrkia førstkommende tirsdag.

Gode ​​nyheter i denne forbindelse var uavgjort mellom de to landene, som først kom i det 97. minutt etter at Montenegro hadde gjort 2-2.