«Den norske gryten»: en enkel, lavteknologisk måte å spare energi på kjøkkenet

Hvilken norsk gryteoppskrift?

Maxime, ingeniør ved Hallo (Kooperativ som fremmer lavteknologisk boligbygging) presenterer oss for objektet: «Grytens prinsipp». er veldig enkelt: du tilbereder den tilberedte retten om morgenen før du drar på jobb, varmer den til den koker, og når den koker, setter du gryten eller kasserollen i den isolerte beholderen (i «den norske gryten») og begynner å lage mat. lage mat hele tiden du er på jobb! Dessuten er det risikofritt! Det er ikke slik at du må la en gryte stå på komfyren mens du er borte.«.

Hvordan bygger du en norsk kokekar? Hvor finner jeg et kart?

Denne norske potten er et av de konkrete eksemplene på lavteknologisk tenkning. Ideen til talsmenn for denne tilnærmingen er å designe en teknologi som både er bærekraftig (her er materialene tre osv.), en nyttig matlagingsteknologi og en passende teknologi. Dette siste punktet gjelder spesielt for denne potten fordi følgende gjelder VeiledningerDet er veldig enkelt å bygge gjenstanden selv, tilberede en rett, reparere den eller utvikle den videre.

I en bredere forstand forklares dette av en av de store teoretikere innen lavteknologi-tilnærmingen, den franske ingeniøren Philippe Bihouix «Utfordringen er å favorisere nøkterne og spenstige teknikker ved å bruke hverdagslige gjenstander når det er mulig. Vi må revurdere våre behov, demonstrere «Techno utmerkelse «Bruk virkelig nyttige teknologier fornuftig.»

For å lære mer, lytt til «low tech time?» siste episode av «Tournant». En podcast tilgjengelig på Auvio og på alle nedlastingsplattformene dine.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *