Tyndrum chippy-eiere invitert på livsstudietur til Norge etter britisk utmerkelse

En Tyndrum fish and chip shop-eier har tatt bølger i Norge, Storbritannias mangeårige leverandør av bærekraftig torsk og hyse, på en reise for livet.

The Real Food Cafe ble nylig avslørt som en av Storbritannias beste fish and chips-butikker på National Fish & Chip Awards 2023, med hovedtittelen Seafood fra Norwegian.




For ytterligere å markere suksessen etter å ha møtt hard konkurranse om å vinne den ettertraktede From Field to Frier-prisen, ble grunnlegger og medeier Sarah Heward invitert på en lærerik studietur for å besøke vestkysten av Norge.

Sammen med åtte andre kategorivinnere som representerte crème de la crème av britisk fish and chips, besøkte Sarah havnebyen Ålesund for å finne ut fakta rundt en av verdens største torskebestander. Som havnasjon er Norge en stolt leverandør av bærekraftig sjømat til britiske forbrukere, med et langvarig forhold som gir en overflod av torsk og hyse til nasjonalretten.

Sarah Heward fra Tyndrum chippy med Andrew Crook og Victoria Braathen(Bilde: Ton Molnes)

Sarah sa: «The National Fish and Chip Awards er veldig viktige for oss av en rekke grunner. For det første er det en veldig god disiplin å følge fordi belønningene er ganske strenge, noe som betyr at du som bedrift virkelig må få orden på huset ditt. Dette oppmuntrer oss til å holde oss på vakt.

«Å delta, bli shortlistet og vinne er en fantastisk moralsk boost for ansatte og bekrefter at det vi gjør er riktig. Det er mange priser, men disse prisene er de mest prestisjefylte prisene for å bli profilert som et fish and chip-selskap. Forbrukernes anerkjennelse av disse prisene i Storbritannia er svært høy, og med denne anerkjennelsen bekrefter det deres beslutning om at du er deres favoritt fish and chips-butikk.

«Da jeg søkte prisene, visste jeg ikke at en studietur til Norge var en del av prisen. Så denne opplevelsen var en ekte bonus for meg. Turen til Norge var over alt jeg hadde forestilt meg og var en av de beste opplevelsene jeg noen gang har hatt.

Vinnernes opphold i Ålesund ga verdifull innsikt i hvordan norsk torsk og hyse fanges på en ansvarlig måte, fryses på sjøen i løpet av timer og leveres til britiske frityrkokere. Ikke bare fikk vinnerne vite om den livsviktige forsyningskjeden for bærekraftig torsk og hyse fra Norge til Storbritannia, men de møtte også norsk fiskerinæring og studerte vitenskapen bak det ledende forvaltningsprogrammet for landets fiskerier.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *