Vennskapskamp i fotball tapt: Litauen Norge 0:1 | Sport

I det 84. minutt kjempet Ramūnas Radavičius med en motstander i 16-meteren, og litauerens feil ble registrert og utfallet av kampen ble ikke avgjort av hoveddommeren, men av hans assistent.

11-metersstraffen ble tatt av representanten for Norge, Mortens Gamst Pedersen. Det er riktig at keeperen til det litauiske landslaget, Ernestas Šetkus, reddet ellevemetersstraffen, men MGPederson sendte ballen inn i det litauiske målet med et gjentatt spark.

FØRSTE HALVDEL:

Det litauiske landslaget hadde den mest realistiske muligheten til å skille seg ut helt på slutten av første omgang, da Marius Papšys headet farlig etter en pasning fra vingen. Ramūnas Radavičius hadde en sjanse til å rette opp lagkameratens feil, men den norske målvakten RAJarstein reddet ballen. Første del av kampen endte målløst 0:0.

ANDRE HALVDEL:

Etter pause var litauerne mer oppmerksomme på forsvar, men etter å ha tatt ballen i besittelse prøvde de å se kontringer. Det var ikke mulig å score, men det så ut til at de i det minste skulle klare å forsvare sitt eget mål. Dessverre I det 82. minutt skjøt nordmannen på mål, men Ernest Šetkus reddet ballen. Hjemmelagsspilleren stormet imidlertid til ham først og sendte ballen i mål.

Norge – Litauen 1:0 (0:0)

82′ Gamstas Pedersen (1:0)

Litauen: E. Shetkus; R. Radavičius, T. Kijanskas, A. Klimavičius, D. Česnauskis; M. Papšys, L. Pilibaitis, M. Panka, M. Savėnas, E. Česnauskis; T. Labuk-reserver: M.Malinauskas, A.Jankauskas, P.Leimonas, N.Astrauskas, V.Kavaliauskas, D.Galkevičius, G.Paulauskas.

Norge: RAJarstein, K.Waehler, B.Hangeland, JARiise, BHRiise, H.Hauger, M.Abdellaoue, MGPedersen, E.Ruud, E.Huseklepp, RYJenssen. Reserver: EBPettersen, T.Hogli, V.Demidov, H.Nordtveitas, S.Brenne, C.Grindheim, M.Henriksen, J.Parr, D.Braaten.

Denne gangen hadde ikke det litauiske landslaget hele troppen med hovedspillere, fordi Tomas Danilevičius, Marius Stankevičius, Andrius Skerla, Darvydas Šernas, Saulius Mikoliūnas, Deividas Šemberas, Kęstutis Ivaškevičius, fløy ikke Jurito Scandina.

Litauen ligger på 47. plass på FIFA-rankingen.

Litauen spiller sin neste offisielle kamp i EM-uttaket 2. september i Kaunas mot motstanderen Lichtenstein Nunnery. (Samme kveld møter forresten det litauiske basketlaget Tyrkia i EM i basketball for menn.)