Vann, morgendagens land?

Regissør: Anne-Élisabeth Bertucci

Publisert på 6. juni 2024 klokken 07.00

På Meuse i Rotterdam (Nederland) leverte Wikkelboat-selskapet små flytende habitater for turistovernatting, bestående av laminerte bølgepapppaneler, en ramme og trekledning på et betongskall.

© © Anne-Élisabeth Bertucci

For å lese hele artikkelen,

Abonner på Cahiers Techniques du Bâtiment – Subscriber Edition

For å lese hele artikkelen,

Prøv Building Technical Cahiers gratis – Subscriber Edition

Å bygge på vann er en løsning for å tilpasse byer til klimaendringer som ikke nødvendigvis kan generaliseres overalt. Likevel kan suksessene i Frankrike inspirere til fremtidige prognoser.

Flytende bygninger, som kun spiller en mindre rolle i byggesektoren, er blant de spenstige løsningene som nå overvåkes tett av de europeiske metropolene som er mest utsatt for nedsenkningsfare. Utviklingen av klimaet driver søket etter flere løsninger, både defensive og adaptive, slik tilfellet er i Holland, et land med poldere gjenvunnet fra havet og hvor bygging med vann alltid har vært en kultur. Flytende byggeprosjekter i Nederland og Frankrike er imidlertid fortsatt komplekse å implementere av både økonomiske og regulatoriske årsaker. Kostnaden per kvadratmeter kan multipliseres med to. I tillegg har konstruksjonen, som er betinget av midlertidig tillatelse til bruk som offentlig eiendom, lav restverdi: Amortiseringen av investeringen skjer i hovedsak over driftsperioden. «I motsetning til hva mange tror, ​​er det ikke så lett å bygge på vann i Nederland, understreker Sander Waterval fra selskapet[…]

For å lese hele artikkelen, Abonner på

Trenger du hjelp til å logge inn?

Kontakt oss på +33 1 79 06 70 00 (mandag til fredag ​​fra 8:30 til 12:30).
og fra 13:30 til 17:30) eller til følgende adresse: subscription@groupemoniteur.fr.





lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *