Jens Spahn/dpa
Berlin – Når det gjelder å bekjempe globale helsetrusler, ønsker Tyskland å gi Verdens helseorganisasjon (WHO) større planleggingssikkerhet. WHO vil motta 115 millioner euro fra Tyskland i løpet av de neste fire årene, kunngjorde den føderale helseminister Jens Spahn (CDU) i går ved åpningen av verdenshelsemøtet i Berlin.
I går understreket en talsperson for departementet at midlene for første gang vil gjøres bindende og ikke-øremerkes som et frivillig bidrag fra budsjettet til det føderale helsedepartementet (BMG).
Ifølge departementets talsperson er 20 prosent av WHO-budsjettet finansiert av bidrag fra medlemmene, de resterende 80 prosent av frivillige bidrag. Men det er også andre betalinger. Tyskland er en av de største obligatoriske bidragsyterne. Frivillige utbetalinger har alltid blitt lovet hvert år, sa talspersonen.
Det handler om dette WHO å styrke den bærekraftig «slik at den enda bedre kan oppfylle sin viktige rolle i kampen mot internasjonale helsetrusler», sa Spahn denne helgen. Daily Mirror. Dette inkluderte å inneholde smittsomme sykdommer som det nylige ebola-utbruddet i Kongo og utvidet internasjonal krisehåndtering.
Kansler Angela Merkel (CDU) fremhevet også viktigheten av WHO denne helgen. Tyskland «vil aldri lykkes i å utvikle nye medisiner i møte med antibiotikaresistens alene,» sa hun i sin ukentlige videomelding som ble sendt på Internett sist lørdag.
Merkel understreket også at den raske spredningen av ebola i 2014 viste at «vi alle er koblet sammen». Det er derfor også i Tysklands interesse å etablere varslingssystemer for å hindre at pandemier og epidemier sprer seg globalt.
Føderal utviklingsminister Gerd Müller (CSU) har bedt om større innsats i kampen mot smittsomme sykdommer som AIDS, tuberkulose og malaria. «Vi har nå en unik mulighet til å endelig beseire AIDS, tuberkulose og malaria. «Mange flere stater må engasjere seg,» sa ministeren til avisene. Funke Media Group.
Ebolaepidemien i Vest-Afrika viste «hvor raskt land med svake helsesystemer kan falle bak i utviklingen med flere år, nesten over natten», forklarte ministeren. «Vi må lære av dette og investere spesifikt i helsevesenet. » En milliard mennesker rundt om i verden har fortsatt ikke tilgang til sykehus, leger eller forebyggende behandling.
Global Health Summit startet i går og vil fortsette til i morgen. Rundt 2000 eksperter fra hele verden er ventet på den tre dager lange kongressen, inkludert WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus og Microsoft-grunnlegger Bill Gates. Merkel og Spahn bekreftet også deres tilstedeværelse.
© dpa/kna/may/aerzteblatt.de