Sveits har et av de dårligste helsevesenet – ZWP online – informasjonsportalen for tannhelseindustrien

Foto: Alexandre Limbach – stock.adobe.com

Det sveitsiske helsevesenet rangerer på tredjeplass blant høyinntektsland, ifølge en ny rapport.

Health Benchmarking Report utgitt i august av Commonwealth Fund vurderte 11 høyinntektsland på sentrale helsesystemtiltak, inkludert rettferdighet, tilgang til omsorg, rimelighet, helseresultater helse og administrativ effektivitet. Ifølge rapporten er de best presterende helsesystemene i Norge, Nederland og Australia, mens Sveits (9. plass), Canada (10. plass) og USA (11. plass) er landene med dårligst helsesystemer.

Rangeringsresultater for Sveits

  • Tilgang til helsetjenester inkluderer tiltak for rimelighet og aktualitet for helsetjenester. Nederland presterer best blant 11 land i dette prestasjonsområdet og er på eller nær toppen i begge områdene. Norge og Tyskland presterer også godt når det gjelder tilgang til helsetjenester, med Sveits på 10. plass.
  • New Zealand, Sveits og Nederland presterer best i koordinert omsorg.
  • Sveits, New Zealand, Australia, Norge og Frankrike presterer godt i kommunikasjonen mellom allmennleger og spesialister.
  • Ingen land er preget av god kommunikasjon mellom primærhelsetjeneste og sykehus, legevakt og hjemmetjeneste, og heller ikke av god koordinering med lokale sosialtjenester.
  • Likestillingsanalysen fokuserer på inntektsulikhet basert på standardiserte data fra de 11 landene. Australia, Tyskland og Sveits inntar de øverste plassene når det gjelder rettferdighet.
  • Inntektsrelaterte resultatforskjeller er like små i Sveits og Australia som i Tyskland og Storbritannia.
  • Kostnadsrelaterte tilgangsutfordringer for høyinntektsbeboere i Sveits og Australia er imidlertid lik de for lavinntektsbeboere i Nederland og Canada.
  • Voksne med høy inntekt i USA, Sveits og Australia er like sannsynlig eller mer sannsynlig å rapportere kostnadsrelaterte tilgangsutfordringer enn voksne med lav inntekt i fem land.

konklusjon og perspektiver

I følge rapporten må landene for å forbedre sine egne helsesystemer sikre mer universell dekning for å fjerne økonomiske barrierer, utvide primæromsorgen til alle lokalsamfunn, redusere administrative byrder for å frigjøre ressurser og investere i sosiale tjenester – spesielt for barn og voksne som jobber i arbeid. alder. .

Selv om rapporten erkjenner at ingen helsesystemer er perfekte, anbefaler panelet at land undersøker hverandre for å se hva som har fungert og ikke. På denne måten kan land bevege seg mot idealet om et helsesystem som garanterer optimal helse for alle til en overkommelig pris.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *