Jojo’s Fish & Chips på Bodmin Avenue vant kategorien mobiloperatører på den årlige National Fish and Chip Awards, arrangert av National Federation of Fish Friers tidligere i år.
Norges sjømatråd og Norwegian Frozen at Sea ønsket John Evans fra Jojo’s og 11 andre prisbelønte fish and chips-butikker velkommen til Ålesund på en lærerik studietur for å vise frem ansvarlig hentet torsk og hyse – de to mest populære fiskene innen britisk fish and chips – chip butikker.
I løpet av den tre dager lange sjømatstudieturen fikk vinnerne fordype seg i norsk fiskekultur og se på egenhånd hvor og hvordan produktene deres er ansvarlig fanget i Norges kalde, klare vann ombord på Frozen at Sea-skipet på Osterfjorden.
Evans sa: «Å vinne beste mobilleverandør er toppen for oss. Da vi kjøpte og satte opp varebilen ønsket vi å være best i landet. Som en liten, familiedrevet bedrift i Staffordshire, er det en drøm å oppnå dette målet og vinne denne prisen.»
Han la til: «Jeg har jobbet med fish and chips i 25 år, og jeg har sannsynligvis 25 år til. For meg handler det om å lære landet om bærekraft, verdien og næringsverdien til produktet. Enten det er et arrangement eller en bedriftsjobb, tilbyr vi våre kunder fantastisk mat som de burde forstå bakgrunnen for. I hovedsak er det fire ingredienser, så disse ingrediensene må være så gode som mulig.
«Jeg tror høydepunktet på turen for meg var å tilbringe tid med forskerne og forstå og sette pris på økosystemet bak den høstede sjømaten. Det var også fantastisk å møte alle de andre vinnerne. Vi har reist med de beste i verden – vi deler alle den samme lidenskapen, vi ønsker alle å levere god fish and chips til hver enkelt kunde. Vi møtte virkelig eliten i bransjen.»
Victoria Braathen, direktør for Norsk Sjømatråd Storbritannia, sa: «Sammen med våre norske sjømatinteressenter var det en absolutt glede og virkelig inspirerende å være vertskap for Jojo’s på denne lærerike studieturen til Norge. Vi håper John kan videreformidle sin nye kunnskap til kundene sine og fortsette Jojos imponerende reise for å servere deres prisbelønte fish and chips samtidig som han viser hvorfor ansvarlig hentet sjømat er bra for miljøet og for fremtiden til fish and chips-butikker i Storbritannia. viktig. Vi er sikre på at han vil like å underholde kundene sine ved varebilen med historier om hvor fisken deres kommer fra.»