Telenor startet sin virksomhet i Pakistan for rundt 18 år siden. Selskapet har 45 millioner kunder. Avtalen krever myndighetsgodkjenning og forventes avsluttet i 2024. I en uttalelse sa Telenor at salget ikke forventes å ha en vesentlig innvirkning på 2023-regnskapet.
Telenor-sjef: «Kombinasjon av manglende strukturering»
– Vi prøvde også å få til en fusjon i Pakistan, men vi lyktes ikke, og da vi så at det ikke skjedde, var det nest beste alternativet å arrangere et salg, sier Telenor-sjef Sigve Brekke til nyhetsbyrået. «Det var en kombinasjon av mangel på struktur og verdi. Derfor følte vi at et salg var bedre for aksjonærene våre, la han til.
Telenor Pakistan skal ha bidratt med 2,6 milliarder kroner i tjenesteinntekter og 1,4 milliarder kroner i resultat før renter, skatter, avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) til konsernet de første ni månedene.
Den gjenværende asiatiske porteføljen er fortsatt aktiv
Telenors gjenværende asiatiske portefølje består av aksjer i Grameenphone i Bangladesh, CelcomDigi i Malaysia og True Corp i Thailand, med til sammen nesten 160 millioner kunder. «Telenor Asia forblir en aktiv eier av de tre markedsledende selskapene som utgjør vår asiatiske portefølje,» sa selskapets sjef for operasjoner i regionen, Petter-Boerre Furberg.