Regjeringen er den første ikke-sosialistiske regjeringen i Norge siden midten av 80-tallet, melder Sveriges Radios korrespondent i Norge, Jens Möller.
Regjeringen består av Høyre, Fremskrittspartiet (Frp), Venstre og Kristelig Folkeparti, KRF og vil ha flertall på Stortinget.
Høyre, Fremskrittspartiet (Frp), Venstre har styrt sammen i rundt ett år. Torsdag kveld ble det klart at selv de små 4 prosentene Kristelig Folkeparti, KRF, er med.
– Etter store smerter i løpet av høsten har partiet valgt å gå inn i regjeringsforhandlingene, som startet i en spent situasjon for rundt 14 dager siden, melder Jens Möller.
Forhandlingene endte med de fire partiene ble torsdag enige om en felles regjeringsplattform på 108 sider.
Plattformen går gjennom en rekke politikkområder, fra arbeids- og sosiale spørsmål til innvandring, klima og olje og energi med mer.
De fire partienes respektive endelige organer har etter flere timers diskusjon gått med på plattformen.
Hvilke krav har KRF fått igjennom for å støtte denne borgerlige regjeringen?
– Abortspørsmålet har vært veldig viktig for KRF, som nå får en liten endring igjennom. Men ikke den store endringen som partiet hadde ønsket, sier Jens Möller.
KRF har tross alt ikke blitt enige om de skal støtte en borgerlig regjering eller en venstreregjering. Hva skjer nå?
– Partileder Knut Arild Hareide satte hele sin politiske fremtid på spill da han i fjor høst sa at han gikk inn for at partiet skulle gå til venstre og felle Erna Solbergs regjering. Ifølge opplysninger til NRK har Hareide sagt opp i dag, sier Jens Möller.