En kokk fra Newcastle United har begitt seg ut på et episk eventyr til Norge med Michelin-stjernekokken Michel Roux for å lære om bærekraftig sjømat.
Kyle Bowman, utviklingskokk ved St James» Park, har fortjent sin plass i satsingen etter å ha vunnet prisen Sodexo Chef of the Year 2022. Kyle mottok æren for å ha imponert dommerne med sin versjon av «Tom»-retten. Kha Gai» – en thailandsk kokossuppe med chorizo-mørtet norsk torsk, bravas fritas, mojo verde og favabønnepuré.
Turen ble ledet av Michelin-stjernekokken Michel Roux, som tok Kyle og noen av Storbritannias beste nye kokker for å utforske Norge og oppdage hvorfor opprinnelse er viktig når det kommer til bærekraftig sjømat.
LÆRE MER: Bli med i ChronicleLives Whatsapp-fellesskap for de siste nyhetene og topphistoriene
Som en del av turen i regi av Norges sjømatråd besøkte Kyle de norske byene Tromsø, Honningsvåg samt Skarsvåg, verdens nordligste fiskevær. MasterChef The Professionals-vinneren Nikita Pathakji ble også med på turen.
«Det var så flott å se kulturen og maten som tilbys i Norge, spesielt når det kommer til bærekraft, siden det er en viktig faktor når man jobber med menyutvikling,» sa Kyle.
– Kvaliteten på fisken i Norge er utrolig, så det var flott å komme sammen og se hele prosessen fra hav til produksjon.
Michel Roux legger til: «Kokkene kommer tilbake fulle av ideer for å bringe tilbake til kjøkkenet takket være deres erfaring med å smake på slike forbløffende produkter. »
Hos Sodexo Live!, partneren til Newcastle United FC, er det avgjørende å skaffe ansvarlige og bærekraftige ingredienser og fremme lokale og bærekraftige virksomheter. Kyles besøk tillot ham å lære om ansvarlig fiskeriforvaltning og kvalitetstiltak i Norge og se på egenhånd hvordan landet leverer på sin forpliktelse til kvalitet, ansvarlig hentet sjømat, fangst på markedet.
Victoria Braathen, Storbritannias direktør for Norsk Sjømatråd, sa: «Det var en glede å ønske Kyle velkommen til Norge og på førstehånd illustrere hvorfor opprinnelse er viktig når det gjelder ansvarlig innkjøp. Å kunne demonstrere Norges banebrytende bestandsforvaltning og ville fiskeprosesser er alltid en ekte øyeåpner for de som aldri har besøkt våre fiskesamfunn før.
«Gruppen kunne nyte å lage mat og smake på vår ferske sjømat rett fra kilden, fra vår sesongbaserte torsk og hyse til laks og rød kongekrabbe.»
LES NESTE: