Samtidig erkjente Mudavadi det varme forholdet mellom Kenya og Norge.
Han sa at Kenya var forpliktet til å redusere skadelige, uholdbare utslipp og var klar til å dele Norges kunnskap og tekniske kapasitet innen vannkraft og solenergiproduksjon.
«Jeg vil gjerne erkjenne at våre bilaterale forbindelser med Norge har vokst betydelig over tid på områdene miljø, energi, helse og utdanning,» sa han.
«Vi ser frem til utviklingssamarbeid innen Blue Economy og det felles organiserte havseminaret mellom våre to land neste år.»
På sin side gjentok monarkiene sin forpliktelse til å samarbeide med Kenya for å oppnå et felles mål om bærekraftig klima.
«Sverige måtte åpne seg for verden, noe som førte til en åpenhet for ideer. «En kombinasjon som har vist seg å være avgjørende for innovasjon og entreprenørskap,» sa Victoria.
«Enten vennene våre er nær oss som Norge eller tusenvis av mil som Kenya, er vi iboende forpliktet til å sikre at vi forblir konkurransedyktige på visse områder av forretningspartnerskap.»
Magnus sa det var nødvendig å skape muligheter for kvinner og unge til å bygge et bærekraftig samfunn.
Han la til at privat sektor bør mobiliseres for å drive løsninger på de stadig nye globale utfordringene.
«Norge berømmer Kenya og dets nasjonale handlingsplan for næringsliv og menneskerettigheter, som representerer en omfattende strategi for å beskytte mot menneskerettighetsbrudd fra private eller statseide selskaper,» sa han.
«Som det første afrikanske landet som lanserte en slik plan, er Kenya nå ledende når det gjelder å fremme ansvarlig forretningsatferd.»
De tre landene ble også enige om å gi lederskap på klimahandlinger som fastsatt i COP27-forpliktelsen og å fremme partnerskap innen områdene godt styresett og på områdene menneskerettigheter, likestilling og kvinners rettigheter.