Et jordskred i en norsk landsby har begravet hus i mørk gjørme, og ti personer er skadet – én alvorlig – og ytterligere ti savnet.
Redningsarbeidere fortsetter å lete etter savnede, inkludert barn, i landsbyen Gjerdrum, 25 km nordøst for hovedstaden Oslo.
Så langt er rundt 1000 mennesker evakuert fra landsbyen.
Politiet sa at det var frykt for at noen mennesker kunne være fanget i gjørme og rusk.
– Vi er ganske sikre på at det er folk i det berørte området, sa politiets talsmann Roger Pettersen til journalister onsdag.
Redningsmannskaper brukte droner og helikoptre med termiske kameraer for å lete etter tegn til liv blant ruinene, og en hund ble reddet fra stedet over natten.
Politiet oppfordret også folk til å ikke sette opp fyrverkeri på nyttårsaften, da de kan forstyrre varmehøstingsteknologien.
Mer enn 30 hjem har blitt ødelagt, men tjenestemenn sier at flere kan gå tapt ettersom kraterkantene skapt av raset fortsatt bryter bort. Tjenestemenn har advart folk om å holde seg unna området.
Forholdene viste seg å være utfordrende: temperaturene falt til -1°C (30°F) og leirjorda viste seg å være for ustabil for redningsarbeidere å gå på.
I stedet ble redningsarbeidere og søk-og-redningshunder sluppet med helikopter ned på strukturer som antas å være solide nok til å stå på.
Raset begynte tidlig onsdag da innbyggerne ringte nødetatene for å si at hjemmene deres ble flyttet, sa politiet.
Onsdag ettermiddag kollapset ytterligere to hus ned i krateret som ble skapt av raset, mens andre lå usikkert på kanten av krateret.
– Det var to kraftige rystelser som varte lenge, og jeg antok at de var snørydding eller noe lignende, sa Oeystein Gjerdrum (68) til NRK.
«Så plutselig gikk strømmen og en nabo kom til døren og sa at vi måtte evakuere, så jeg vekket mine tre barnebarn og ba dem kle seg raskt.»
– Det kan være folk fanget… men samtidig kan vi ikke være sikre fordi det er nyttårsferie, noe som betyr at folk kan være et annet sted, sa statsminister Erna Solberg til journalister.
Lokalsamfunnet advarte om at opptil 1500 mennesker måtte forlate regionen på grunn av bekymringer om jordsmonnets tilstand.
En talskvinne for Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sier til AFP at skredet var et såkalt «rask leireskred» som måler rundt 300 ganger 700 meter (985 fot ganger 2300 fot).
– Dette er det største skredet nylig i Norge, tatt i betraktning antall berørte hus og antall evakuerte, sier Laila Hoivik.
Kvikkleire er en leiretype som finnes i Norge og Sverige som kan kollapse og bli flytende under stress. Hoivik sa imidlertid at ytterligere utglidninger var usannsynlig.
Kringkaster NRK sa at kraftig regn kan ha gjort bakken ustabil, men det har siden oppstått spørsmål om hvorfor det ble tillatt å bygge i området.
Ifølge en rapport fra TV2 viste en geologisk undersøkelse fra 2005 at området var spesielt utsatt for skred. Til tross for dette ble husene bygget tre år senere i 2008.
I mellomtiden sa Norges 83 år gamle kong Harald at hendelsen «gjorde et dypt inntrykk på meg og min familie.»
«Mine tanker går til alle de berørte, de skadde, de som mistet hjemmene sine og nå lever i frykt og usikkerhet om det fulle omfanget av katastrofen», sa han i en uttalelse utgitt av det kongelige palasset.