34 000 avlesninger / 5 reaksjoner
En ny studie viser at vi har en tendens til å akkumulere mer elektriske og elektroniske enheter uten å bli kvitt eldre enheter, noe som fører til en betydelig økning i energiforbruket vårt.
A priori er det mer økologisk å bruke et elektronisk produkt til det dør. Men ideen er å erstatte den uten å beholde den, ifølge en ny studie fra et team Rochester Institute of Technology I New York.
Det ser faktisk ut til at det å fortsette å bruke de gamle enhetene våre skader miljøet i samme takt som vi samler på nyere enheter. I tillegg, ved bruk, lages gamle såkalte hvite, grå og brune produkter[1] bruker ofte mer energi enn nye modeller og bruker derfor mer med samme og ofte mer omfattende funksjonalitet.
Forskerteamet utviklet en ny tilnærming for å kvantifisere miljøpåvirkningen av et «fellesskap» av gjensidig avhengige produkter, inkludert husholdningsapparater, produsert, kjøpt og brukt mellom 1992 og 2007. De undersøkte spesielt livssyklusene (fra utvinning av mineraler til slutten). Life as Waste) fra gamle PC-er til digitale nettbrett og plasmaskjermer og gjennomgikk mulig bruk av disse enhetene. Dette arbeidet ga innsikt i utviklingen av husholdningenes strømforbruk siden tidlig på 1990-tallet.
Dette er hva studien viste Til tross for forbedringer i energieffektiviteten til individuelle enheter fra 1992 til 2007, økte den samlede virkningen av produktfellesskapet, på grunn av omfanget av eierskap og bruken av dem. Så, » et stort antall enheter erstattes ikke; de er degradert », forklarer ingeniøren Edgar Hertwich fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim, Norge, som ikke var involvert i forskningen. » TV-stua i stua skal skiftes ut men flyttes til barnerommet inntil du en dag har TV i alle husets rom. »
I følge den abstrakte studien, «Netto energipåvirkning fra produktfellesskapet er betydelig, tilsvarende nesten 30 prosent av drivstofforbruket for personbiler i USA i 2007. Analysen viser et enormt bidrag fra eldre produkter (CRT). TV-er og PC-er), på grunn av historisk høye forbruksrater, selv om virkningen begynner å bli sett på siden av mindre mobile enheter.
Et av de største problemene, som forklart i VitenskapsmagasinetDet er fordi når vi samler forbruksvarer, blir det mindre sannsynlig at vi blir kvitt de gamle enhetene våre. Studien viser derfor at Gjennomsnittlig antall elektroniske enheter økte fra 4 per husholdning i 1992 til 16 i 2007 Energiforbruket økte fra 6 300 MJ i 1992 til 16 000 MJ i 2007, mer enn 2,5 ganger.
Videre viser studien også at vi bruker mer tid på å se på våre elektroniske enheter i stedet for å bevege oss bort fra mindre 700 timers bruk per år i 1992 til mer enn doblet i 2007, dvs. nesten 4 timer per dag !
Magasinet Grist tar også opp resultatene av studien publisert i tidsskriftet Environmental Science and Technology og kommenterer at mellom 1992 og 2007 økte bruken av TV-er og PC-er med henholdsvis 20 og 100 %, noe som bekrefter at vi ikke bare samler enheter, men vi bruker dem mye oftere.
Likevel er forskerteamet optimistisk: miljøpåvirkningen til våre elektroniske produkter kan reduseres ved å øke levetiden eller energieffektiviteten, men bare hvis dette gjelder alle produkter som kjøpes eller ved å endre forbrukertrenden mot en reduksjon i mengden av multifunksjonelle produkter. Grist forklarer: «Nye multifunksjonelle produkter som nettbrett og bærbare datamaskiner som fungerer som TV-er og MP3-spillere kan representere en ny invasiv art som forstyrrer nåværende produktøkosystemer,» kommenterer Grist [les chercheurs]som ville være en god ting i dette miljøet.» For eksempel fant de ut at å se på TV på bærbare eller nettbrett kunne redusere energiforbruket med 44 % sammenlignet med TV-er og stasjonære.
Før du kjøper noe, må du tenke på det: Trenger jeg det virkelig? Er det ikke duplisert? Kan jeg fortsatt bruke den gamle enheten min? Hvis ikke, kan det med fordel erstatte flere produkter som utfører samme funksjon? Fortsetter jeg ikke å bruke min gamle enhet i et annet rom i huset og dermed øke forbruket? Så mye sunn fornuft å bevare ressursene våre og redusere vårt økologiske fotavtrykk!
Husk at elektroniske produkter ikke skal kastes i søpla, men skal bringes til gjenvinningsstasjoner eller til butikker som samler inn elektrisk og elektronisk utstyr.
henvisning
Forbruksvektet livssyklusvurdering av et forbrukerelektronikkproduktsamfunn ; Erinn G. Ryen, Callie W. Babbitt og Eric Williams Golisano Institute for Sustainability, Rochester Institute of Technology, Rochester, New York 14623, United States Environ. Vitenskap. Technol., 2015, 49 (4), s. 2549–2559. DOI: 10.1021/es505121p. Publisert 15. januar 2015
Merknader
- «Hvitevarer» omfatter små og store husholdningsapparater som kjøleskap, vaskemaskiner, mikrobølgeovner, kaffetraktere og strykejern; «Brunvarer» omfatter alle lyd- og videoenheter som flatskjerm-TVer, DVD-spillere, MP3-spillere og videokameraer; Grå produkter inkluderer telekommunikasjons- og multimediaprodukter: mobiltelefoner, nettbrett, PC-er, bærbare datamaskiner, digitale kameraer, skrivere, skannere, videospill og forbrukerelektronikk.
Rett til å reprodusere tekst
Alle rettigheter forbeholdt
Ikke gå glipp av flere nyheter på planeten vår!