Fem puber som ekte kebabelskere bør vite om i den norske hovedstaden

Portalen «Aftenposten» publiserer nok en gang resultatet av en kulinarisk tur rundt i Oslo. Navngitt i begynnelsen av året De 10 beste pizzeriaene i Oslo har nå vendt oppmerksomheten fra italiensk mat til kanskje den mest populære retten i Midtøsten, kebaben. Kebab-«testen» ble gjennomført og resultatene ble presentert av medlemmer av Oslobys-miljøet. Selv om de smakte kebab på 10 restauranter, vil vi bare introdusere deg for de fem første, for anmeldelsene av de fem andre er knapt gjennomsnittlige og sannsynligvis ikke verdt mer oppmerksomhet enn den vanlige kebabbutikken rundt det nærmeste hjørnet.

En middels stor kebab i pita med middels og krydret saus ble valgt ut for smaking og vurdering. På de pubene som ikke tilbød pitabrød, ble det smakt på kebab pakket inn i lavash.

Under vurderingen ble det tatt hensyn til kvalitet og variasjon av grønnsaker, smak og tekstur på kjøttet, smaken av sausen og ferskheten til brødet. Det ble også lagt vekt på presentasjonen.

Så, førsteplassen og anerkjennelsen som «den beste i byen» – Balkan pizza og kebab hus.

Adresse: Pilestredet 49, Tlf. 22 59 95 22

Arbeidstid: Man-tors – 11-23, man-lør – fra 11 til 23.30, Skm. 12-23.

Det ble spist: kebab plassert i en pita med middels og krydret saus.

Pris: 85 kroner

PLdu vil: Flott, lokalt bakt pita, deilig sprø kjøttskorpe, ferske grønnsaker. Begge sausene var velsmakende og gode porsjoner sørget for at gjestene ble fornøyde.

Ulemper: kjøttet ble ikke tilsatt retten direkte fra kokeapparatet, men fra en beholder som ble dyppet i varmt vann, men smaken var fortsatt veldig god.

Konklusjon: det er en kebab som har mye å si, spesielt den gode sausen, kjøttet og pitaen. Nybakt pita bidrar til at produktet til dette etablissementet er vurdert til 6 poeng av 6 mulige. Den kjøpte kebaben kan også spises på stedet, men det vil koste ytterligere 10 kroner.

Nye Istanbul kebab Grønland: nest best i byen.

Adresse: Grønland 14

Arbeidstid: man – fre. 10-24, lør – ons – 11-24.

Vi smakte: Doner kebab i pita, med medium og varm saus.

Pris: 74 kroner.

Plusser: Flott brød, smakfullt, saftig kjøtt, god, variert salat med syrlig krydder. Sausen hadde ekte karakter.

Ulemper: – Litt seig, det er ubehagelig å spise mens du holder det i hendene.

Konklusjon: Dette er en av tusenvis. Hyggelig service, miljøet som minner mest om en restaurant. En perfekt kombinasjon av brød, saus, salat og kjøtt, og en klar kandidat til seks poeng. Det eneste stedet hvor brødet var mer smakfullt var det nevnte Balkan-pizza- og kebabhuset. Uansett, det er verdt prisen!

Dronningens kebab: frisk og god.

Adresse: Dronningens gate 27, Tlf. 22 66 69 99

Arbeidstid: 11 – 01 på hverdager, 11 – 04 i helger.

Vi smakte: kebab i pita med medium og varm saus.

Pris: 119 kroner inkludert drikke.

Plusser: Kjøttet er grillet med hakket løk som tilfører smaken fint – dette er en av de beste kebabene vi har smakt. Friske grønnsaker, veldig god saus, anbefales å be om krydret, da får du en spesiallaget, deilig krydret hvitløkssaus.

Ulemper: Mye kål og mais i bunnen av kebaben, som lager selve brødet til slutt. Hvis det var mer kjøtt og krydret saus i bunnen, ville fyllet vært optimalt.

Konklusjon: En liten lokal pub, men forsonende service. Å supplere oppskriften med kjøtt ved å steke løk skjedde virkelig. Det er egentlig ikke mye som skiller kebaben på denne puben fra de høyest rangerte. 5 poeng av 6 mulige.

Ny Beirut kebab: den beste verdien for pengene.

Adresse: Møllergata 8, Tlf. 22 42 54 54

Åpningstider: 10.00 til 01.00 hver dag.

Vi smakte: en stor kebab (de tilbyr liten, stor og King Kong), sauser – medium og krydret.

Pris: 60 kroner.

Plusser: Stor porsjon, mye kjøtt, ferske små grønnsaker og mye saus. Den varme sausen var krydret og veldig krydret. Brødet var sprøtt og godt, og et godt forhold mellom kjøtt og grønnsaker.

Ulemper: kjøttet i fyllet ble kuttet i små biter, så smaken var umulig å skille, den ble overskygget av smakene til grønnsakene og sausen.

Konklusjon: delen var så stor at du knapt kunne se brødet. Smaken og friskheten holdt seg gjennom hele måltidet. Med tanke på prisen er verdien for pengene veldig bra. 4 poeng av 6.

middelhavsgrill: litt for lite kjøtt.

Adresse: Torggata 34, Tlf. 22 11 09 45

Arbeidstid: Man-man – fra 10.00 til 03.00 Stengt i helgene.

Vi smakte: lammekebab i pita

Pris: 75 kroner

Plusser: Kjøtt med deilige krydder, god saus, spesielt tunge «cut» spicy saus. Mesteparten av sausen var på bunnen, så den var ikke for tørr ved slutten av måltidet.

Ulemper: Litt for lite kjøtt, for mye kål og mais: Halvveis i måltidet var det bare pita, kål og mais som var igjen. Løken var ganske visnet, men agurkene og tomatene var ferske. For dyrt for så lite.

Konklusjon: Dette var den minste kebaben vi fikk under denne testen. 4 poeng av 6.

Utarbeidet iht aftenposten.no

Likte du det? Bruk et sekund på å støtte Lina på Patreon!

Fem puber som ekte kebabelskere bør vite om i den norske hovedstaden

sfgdfg

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *