Bouygues samler innovasjonene sine på VivaTech

«Vi er overbevist om at ny teknologi spiller en betydelig rolle i økologisk endring. For å oppnå dette er målet vårt å være en koordinert aktør rundt våre ulike datterselskaper,” forklarer Christophe Lienard, innovasjonsdirektør i Bouygues Group. For sistnevnte, VivaTech, en varemesse dedikert til innovasjon som vil finne sted i Paris fra 22. til 25. mai 2024, er derfor en god mulighet til å vise utvalget av de siste fremskrittene i byggesektorensamler Bouygues Construction, Colas, Equans og Bouygues Immobilienr samt oppstartsbedrifter som konsernet samarbeider med.

Foran en modell av en futuristisk bygning omgitt av transportinfrastruktur, peker Christophe Lienard på «et datasenter hvis varme vil bli gjenbrukt til å varme opp bygningen på taket og et gravitasjonsbatteri på siden for å lagre overflødig.» energi. » Denne tilstrekkeligheten av energiproduksjon og lagringsteknologi i et urbant miljø er ikke science fiction for innovasjonsdirektøren, som også forestiller seg å «skape det samme økosystemet for vann neste år».

Til høyre Christophe Lienard, innovasjonsdirektør i Bouygues-gruppen, ved siden av modellen av en karbonisert bygning takket være energiproduksjon og lagringsløsninger.

LESE OGSÅ


KI: Bouygues Constructions forskningsfokus

Augmented reality på stedet

For å støtte opp om denne fremtidsvisjonen er det for eksempel Colas sin forskning på gatenes permeabilitet for å hindre avrenning. Selv om disse teknologiene ikke er nye, er det å koble infrastrukturen til et vannlagringssystem for å forsyne den omkringliggende vegetasjonen. For å oppnå dette samarbeider Colas med oppstartsbedrifter som Vertuo, som produserer grønne moduler.

I et annet hjørne av standen holder to ansatte ved Bouygues Constructions R&D Design Lab-avdeling, Jérôme Logwick og Maxime Queruel, et augmented reality-headset ved siden av et veggisolasjonssystem. «For å øke både produktiviteten og kvaliteten på byggeplasser, har vi utviklet en løsning som lar operatøren som bruker denne hjelmen direkte vite hvor de skal bore og installere isolasjonssystemene.», forklarer Maxime Queruel. Bouygues har jobbet med utvidet virkelighet i 4 år med NextBim, et selskap spesialisert på oppslukende løsninger og BIM. Til dags dato har det vært begrenset til etterarbeidsverifisering og kan derfor utvides til å inkludere gjentakende driftsoppgaver etter hvert som testfasene avsluttes.

LESE OGSÅ


Colas utvikler sin protokoll for å skape tillit til AI

Dra nytte av Equans’ ekspertise

Mens Bouygues er ferdig med VivaTech-øvelsen, er dette første gang Equans har investert så mye i den. Muligheten for selskapet som spesialiserer seg på multi-tekniske tjenester, kjøpt opp av Bouygues Group i 2022, til å presentere sin know-how, for eksempel et geotermisk system med lagring av kulde og varme i bakken. Pierre Le Runigo, prosjektingeniør for Carbone Shift-merket fra Equans, presenterte «Et system som er mye brukt i Nederland som vi ønsker å videreutvikle i Frankrike. » For å dra nytte av Equans internasjonale ekspertise, må du tilpasse deg: «I motsetning til i Holland er det lite kunnskap om jordsmonnet som kreves for å installere dette systemet.»

LESE OGSÅ


Equans lanserer et integrert tilbud for å støtte avkarbonisering og elektrifisering

Alle disse teknologiene får selskap av rundt ti andre, som Bimap-programvaren utviklet internt hos Bouyguesimmobilienr, som har som mål å lette forskningen til eiendomsutviklere ved å integrere så mye regulatorisk og sosioøkonomisk informasjon som mulig. Men også NetCarbone, en oppstart som bruker satellittdata for å overvåke tilstanden til vegetasjonen i urbane områder. I tillegg er det mulig å gjennomføre simuleringer av effekter av byutvikling på varmeøyer.

Til syvende og sist har denne spredningen av disse teknologiene et enkelt mål: «Dekarbonisere konstruksjon takket være industrialiserbare løsninger som deles på tvers av våre ulike datterselskaper.»avslutter Christophe Lienard.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *