Kronprins Haakon i San Francisco for å begynne sin reise til vestkysten av USA

Fra 15. til 18. april 2024 reiser kronprins Haakon av Norge til vestkysten av USA. Den fremtidige herskeren over Norge leder et økonomisk oppdrag med fokus på teknologi, bærekraft og økologisk endring. Kronprins Haakon tok sitt første stopp i San Francisco.

Les også: Victoria og Daniel fra Sverige møter guvernøren i California og borgermesteren i San Francisco

Haakon fra Norge fordypet seg i verden av californisk teknologi

Denne mandagen 15. april begynte 50 år gamle kronprins Haakon av Norge sin fire dager lange tur til vestkysten av USA. Reisen hans tar ham til delstatene California og Washington. Mandag ankom Haakon San Francisco, i følge med flere hundre norske økonomiske aktører, men også økonomiminister Jan Christian Vestre og digitaliserings- og administrasjonsminister Karianne Tung.

Etter å ha møtt representanter for amerikanske myndigheter og næringslivet for å diskutere hvordan man kan øke investeringene som bidrar til den grønne omstillingen, skulle kronprinsen etter planen åpne et seminar på et møte ved den norske konsulens residens i San Francisco.

«Den overordnede utfordringen vi ønsker å diskutere her er hvordan vi kan tilpasse økonomiene våre til en grønnere fremtid.»forklarte kronprinsen talen hansved åpningen av det store økonomiske seminaret med tittelen «California – Norwegian Economic Festival». «Vi er to kystregioner som er nært knyttet til havet. Vi har begge satt oss ambisiøse klimamål. Og vi vet at de ikke kan oppnås uten teknologisk utvikling.» Et av hovedtemaene på dette seminaret er hvordan teknologi og kunstig intelligens kan brukes for å nå målene om grønn omstilling og å redusere klimaavtrykket.

Les også: Victoria og Daniel fra Sverige starter sitt California-opphold i San Francisco

Fergetur til San Francisco Bay

Etter seminaret gikk kronprins Haakon om bord på en ferge og tok en omvisning i San Francisco Bay. Elvetransportmyndighetene var interessert i å lære mer om norske teknologier. Faktisk er fergene som fungerer som offentlig transport i Norge elektriske, noe som ennå ikke er tilfelle i San Francisco. Lokale myndigheter har spurt om elektrifisering av ferger og kai og hva norske leverandører kan tilby. Turen er først og fremst et møtepunkt for å koble norske bedrifter med potensielle kaliforniske kjøpere.

Senere på dagen møtte kronprins Haakon og de to norske statsrådene Googles bærekraftssjef og andre medlemmer av selskapet. Sammen snakket de om kunstig intelligens og bærekraft samt Googles investeringer i Norge. Dagen ble avsluttet med en mottakelse for norske og amerikanske selskaper på Shack15, som ligger i et historisk San Francisco landemerke kalt Ferry Building. Etter to dager i San Francisco skal kronprins Haakon tilbake til byen Seattle i delstaten Washington.

Nicolas Fontaine

Ansvarlig redaktør

Nicolas Fontaine har vært designer, redaktør og skribent for en rekke belgiske og franske merker og medier. Som spesialist på nyheter om kongefamilien, grunnla Nicolas nettstedet Histoires Royales, som han er sjefredaktør for. nicolas@histoiresroyales.fr


lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *