Adani Ports & SEZ-aksjer stabile en dag etter Norges Bank-exit | Bedriftsnyheter

Et døgn etter at Norges Bank besluttet å selge sin eierandel i Adani Ports & Special Economic Zone, stengte selskapets aksjekurs stabilt på 1.336 Rs per aksje fredag.

Norges tilskrev avgjørelsen til Adanis investering i en havn i Myanmar.

En kilde i selskapet sa at Adani Ports & SEZ solgte sine eiendeler i Myanmar i mai i fjor. Det ble ikke gitt ytterligere detaljer om eiendelene fordi selskapet hadde trukket seg fullstendig ut etter at det ble reist bekymringer om havnen.

Det norske fondet begynte deretter å investere i selskapet i midten av oktober og ga en fortjeneste på nesten 70 prosent på sitt første kjøp det siste halvåret frem til det gikk helt ut i april.

«De har ikke kontaktet selskapet på noe tidspunkt angående eiendelen i Myanmar,» sa en kilde fra selskapet som ikke ønsket å bli sitert.

Norges Bank Investment Management hadde tidligere trukket seg ut av andre indiske selskaper, noe som reiste andre bekymringer.

I april 2023 forlot den statseide GAIL India, med henvisning til lignende bekymringer.

I januar 2023 solgte selskapet sin eierandel i Bharat Electronics, og sa at det hadde «solgt våpen til stater i væpnet konflikt.»

Onsdag sa Government Pension Fund Global (GPFG), verdens største suverene formuesfond, at det hadde fjernet APSEZ fra sine investeringsutsikter fordi selskapet hadde «etiske hensyn» over å selge havnen sin i Myanmar i fjor.

Dette er resultatet av en beslutning fra den norske sentralbanken Norges Bank, som også ekskluderte det amerikanske selskapet L3Harris Technologies og det kinesiske selskapet Weichai Power.

Først publisert: 17. mai 2024 | 19:14 ER

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *