EPA Nice Ecovallée feirer ti år med sine miljøstandarder

For å markere det Ti års bruk av kvalitetsstandarden Ecovalléedet offentlige planleggingsorganet (EPA) Vakker Ecovallée bestemte seg for å gjøre det differensiereFredag ​​10. november, 18 offentlige og private sponsorer av 29 bygge- og offentlige romprosjekter som har fullført alle stadier.

Mediterranean Institute for Environmental Risk and Sustainable Development (Imredd) var et ideelt sted å tildele sertifikater.

Bygget i Nice Méridia, en av ZAC-ene som opererer under Operation of National Interest (OIN) og strekker seg over 10 000 hektar i Var-sletten vest for Nice (Alpes-Maritimes), når anlegget designet av arkitekten Marc Barani de forventede målene når det gjelder av bioklimatisk design og brukerkomfort med nivået «Utmerket profil» (se boks nedenfor). «Denne forskjellen er enda viktigere fordi De respekterte prosjektlederne deltok alle frivillig i prosessen » husket Xavier Latour, president for EPA. Det er hun faktisk Obligatorisk for alle bygninger over 500 m2 SP bare siden 2019Datoen hans Inkludering i den lokale byplanleggingsplanen (PLum) for Nice Côte d’Azur.

«Utfordringen er dettetilby komfort fra et akustisk og termisk perspektiv, men også når det gjelder brukskvalitet ved å tilby delte og visuelle rom, ved å sikre at folk står overfor hverandre osv.», forklarte Alice Bouhours på sin side, underdirektør for bærekraftig utvikling og innovasjon ved EPA Nice Ecovallée og drivkraften bak rammeverket.

200 prosjekter

I følge EPA Nesten 200 prosjekter med et samlet areal på 1,2 millioner kvadratmeter viser eksemplarisk ytelse og det takket være ham Gratis depot for å fremme øko-design i Plaine du Var.

Den ble bygget med og er avhengig av hjelp fra Ademe og BLK designkontor to hovedakser : tilby komfortable og sunne kontorer og leiligheter til sine brukere; Begrense vann- og materialforbruk samt utslipp og forurensning knyttet til bygging. De er tilgjengelige i åtte emner : Styringssystem; landskap og biologisk mangfold; materialer, komfort, risiko og helse; Energi ; Vann ; Avfall ; reise; Guide. For eksempel, når det gjelder vann, krever EPA høsting av regnvann og oppmuntrer til infiltrasjon.

Konkrete og oppnåelige mål

Gjelder både bygg og bydelerDepotet ble designet for å være fleksibelt. For Sophie Gentil fra designstudioet, som spesialiserer seg på miljøkvaliteten til Sowatt-bygninger og jobbet med det fremragende barnehageprosjektet på Square Bènes i Saint-Laurent-du-Var, er detet av de positive punktene med rammeverket «erstatter ikke andre tilnærminger».

Derfor må eiendomsprosjekter lokalisert i EPA ZACs gjøre det oppnå minst den «svært effektive» profilen dersom det tilstrebes en annen miljøreferanse (Mediterranean Sustainable Building Approach – BDM, Breeam, HQE, etc.). Og hvis ingen annen tilnærming er planlagt, kreves nivået «Utmerket». » Det er et integrerings- og dialoginstrument. Det hjelper å fremme poengene for å produsere prosjekter som passer best til området og tilfører verdi,» understreket Sarah Bellier, generaldirektør for EPA.

Et annet positivt poeng for Sophie Gentil: Rammeverket setter presise og oppnåelige miljøkvalitetsmål. «For eksempel blir vi bedt om å utføre termiske simuleringsstudier til rett tid. Standarden er også relevant i sine krav til biobaserte materialer basert på de gamle treforskriftene, sier ingeniøren.

Tilfredsstillende vurdering

«Rammeverket er utviklet for å ta hensyn til de spesifikke egenskapene til området. På dette tidspunktet ble middelhavstilnærmingen til bærekraftig konstruksjon utviklet, og forsvarte ideen i Provence-Alpes-Côte d’Azur-regionenkontekstualisert arkitektur og planlegging eksisterte ikke ennå. Vi har imidlertid spesifikke landskapsproblemer som må tas i betraktning,” forklarte Alice Bouhours. – For eksempel er bygningene som bygges på Var-sletten synlige fra åsene. Det må tas hensyn til deres form og takene. Da må vi ta hensyn til den svært sterke nord-sør-vinden og solskinnet. Til dags dato er det ikke tatt tilstrekkelig hensyn til sommerkomfort av de ulike standardene og sertifiseringene. Dette må imidlertid tas i betraktning i våre regioner når det gjelder klimaendringer, fortsatte hun.

For henne, Optimaliser naturlig ventilasjon, unngå overdreven luftkondisjonering og utvikle lokal fornybar energi, i likhet med varmenettverkene som er utplassert i ZAC-ene i Nice Méridia og Grand Arénas, er en nødvendighet. I tillegg har dette fordelen Begrense strømforbruket i et område i enden av strømnettkjeden.

Strategi for renaturering og bevaring av biologisk mangfold

Til syvende og sist er resultatene tilfredsstillende for EPA. For eksempel, 50 % av energibehovet dekkes av fornybar energi (dvs. mer enn 36 000 MWh/år i kumulative bidrag), som Treinnhold i konstruksjon vil være tre ganger høyere enn landsgjennomsnittet gjennomsnittlig gjenvinningsgrad for byggeavfall er 85 % (sammenlignet med 50 % landsgjennomsnitt) og gjengrodde områder representere et gjennomsnitt på 40% av det totale arealet av eiendommen per prosjekt.

EPA ønsker ikke å stoppe der. Han har nettopp startet en studie på det I design- og byggefasen, mål merkostnadene ved biobaserte og økologisk utformede bærekraftige bygninger for operatører. En annen studie er i gang. Den tar sikte på det Sammenlign det totale karbonavtrykket til en trebygning med tradisjonell konstruksjon.

Til slutt jobber den offentlige utbyggeren og metropolen Nice-Côte d’Azur sammen om utviklingen av en Strategi for renaturering og bevaring av biologisk mangfold som tilbys til alle operatører som opererer i OIN. «Vi ønsker å påtvinge en helhetlig visjon med mål på de 10 000 hektarenefor å oppnå null netto tap av biologisk mangfold. For dette formålet utvikler vi en Et systemisk verktøy som måler den økologiske verdien av en eiendom og virkningen av utbygginger planlagt frem til 2035 », konkluderer Alice Bouhours, og minner om at før 2008, datoen for opprettelsen av OIN, hadde området konsumert 90 hektar naturlig land årlig. Siden den gang er antallet halvert. I tillegg stengte PLum i 2019 247 hektar for urbanisering for å transformere dem til natur- og landbruksområder.

Om depotet

Fra prosjektering til ferdigstillelse er prosjektet gjenstand for vurdering i alle faser av fremdriften: skisse eller forstudier, byggetillatelse eller forprosjekt, forretningskonsultasjonsdokumenter, byggeplass og leveranse. I tillegg vurderes miljøprestasjonen to år etter overdragelsen av virksomheten som del av en virksomhetsvurdering.

Rammeverket definerer utfallsmålene som skal oppnås på nivå 1, 2 eller 3 avhengig av tema. Basert på oppnådd prosentandel er fire ytelsesprofiler definert: effektiv, effektiv, svært effektiv, utmerket.

EPA støtter operatører samtidig som de gir dem frihet til å velge midler for å oppnå de nødvendige målene. Det er opprettet en nettplattform for å lette overvåkingen. I tillegg støtter en miljøkvalitetsekspert prosjektlederne i å anvende tilnærmingen.

Om EPA Nice Ecovallée

I 2008 ga staten, ledet av Christian Estrosi, daværende minister for regional planlegging, status som Drift av nasjonal interesse (OIN) til den 10 000 hektar store Var-sletten (137 000 innbyggere, 15 kommuner) vest for Nice. EPA i Nice Ecovallée har lansert flere ZAC-er, hvorav to er aktive: Grand Arénas internasjonale forretningsdistrikt (Leclercq Associés, byplanleggerkoordinator) og kommunale Technopol og Nice Méridia (Devillers et Associés – D&A, byplanleggerkoordinator).

De 29 leverte prosjektene fikk priser

• Lou Pistou, Saint-Laurent-du-Var: et boligselskap ledet av Adim Côte d’Azur.
• Domaine des Vespins og Villa Confidence, Saint-Laurent-du-Var: to boligprosjekter utført av AIC.
• Pléiade og Odyssée, Nice Méridia, to boligprosjekter utført av Ametis og Ideom.
• Connexio, Grand Arénas, en tertiær bygning eid av BNP Paribas Immobilienr.
• Regionalt læringscampus, Nice Méridia: Utstyr og overnatting med støtte fra IHK Côte d’Azur og Habitat 06.
• Universitetet og Robini-parkene, Nice Méridia: to offentlige rom støttet av EPA Nice Ecovallée.
• Santorini og Andros, Moulins-distriktet, Nice: to sosiale boligprosjekter implementert av ESH Erilia.
• Village Saint-Pierre, Carros, Villa Dolce 2 og Les Mouettes/Avant-Mer, Saint-Laurent-du-Var; Le Bellevue, Gattières: fire boligprosjekter utført av Kaufman & Broad.
• Akvarell, Beau Rivage, Cap Azur, Les Plateaux fleurs, SLV Matisse, Saint-Laurent-du-Var; Les Hauts de Sainte-Marguerite, Nice; Horizon Nature, Gattières; Les Domaine des Oliviers, Carros: syv arbeider utført av nybyggerne.
• Unity, Grand Arénas: Tertiærbygning støttet av Nacarat.
• Palazzo Meridia, Nice Méridia: Tertiærbygning eid av Nexity Ywood.
• Early Childhood Education Centre “Square Bènes”, Saint-Laurent-du-Var: offentlig institusjon støttet av det offentlige selskapet Côte d’Azur Aménagement.
• Imredd og Laboratoire Inphyni, Nice Méridia: to institusjoner støttet av University of Nice Sophia Antipolis.
• Helsesenter, Carros: offentlige fasiliteter med samfunnsstøtte.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *