Mein Schiff 4: Medisinsk nødlanding med helikopter mellom Molde og Spitsbergen

Nødlandstigning av en person som trenger assistanse fra Mein Schiff 4 med helikopter

TUI Cruises» Mein Schiff 4 seiler for tiden den 14 dager lange seilasen «Norge med Spitsbergen og Geirangerfjord», som startet i Kiel 9. juli 2023. Seilasen begynte med en dag på havet, etterfulgt av besøk i Ålesund og Molde. I går onsdag kveld forlot cruiseskipet Molde og satte kursen mot Longyearbyen på Spitsbergen. Dette målet skal nås lørdag morgen etter to dager til sjøs.

I løpet av den første av to dager til sjøs på denne ruten oppsto en medisinsk nødsituasjon om bord. Dersom et slikt tilfelle oppstår, utredes ulike tiltak for å gi best mulig hjelp til den hjelpetrengende. Det ble bestemt at personen måtte behandles på land og gikk derfor i land. Det ble bedt om et helikopter til dette formålet.

Prosjektet ble gjennomført i tett samråd mellom kaptein og helikopterpilot. Mein Schiff 4s kurs ble justert rundt klokken 13 for å rykke litt nærmere norskekysten og forkorte helikopterets bane. Etter at pasienten var trygt overlevert til helikoptermannskapet, returnerte Mein Schiff 4 til Spitsbergen. Denne manøveren har ingen innvirkning på resten av reisen.

Slike akutte medisinske ilandstigninger gjennomføres alltid når omsorg om bord på cruiseskipet ikke kan garanteres fullt ut og omsorg på land derfor anses som mer fornuftig. Sykehusene ombord er meget godt utstyrt, men ikke alle sykdommer kan behandles her over lang tid. Dersom dette er tilfelle, gjennomføres medisinske nødlandinger slik at pasientens behandling best mulig kan fortsette på land.

Mein Schiff 4 reiserute fra 9. juli til 23. juli 2023:
Kiel – dag til sjøs – Ålesund – Molde – Dag til sjøs – Dag til sjøs – Longyearbyen (Spitsbergen) – Dag til sjøs – Honningsvåg – Tromsø – Dag til sjøs – Geiranger / Hellesylt – Bergen – Dag til sjøs – Kiel

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *