Pak ønsker velkommen anerkjennelse av Palestina fra Irland, Spania og Norge

Pakistan oppfordret fredag ​​FNs sikkerhetsråd til å gi Palestina full medlemskapsstatus i verdensorganet og ønsket velkommen kunngjøringen fra Irland, Spania og Norge om at de vil anerkjenne en palestinsk stat 28. mai.

Statsministrene i de tre landene kom med kunngjøringen onsdag, etter de nylige anerkjennelsene av Barbados, Jamaica, Trinidad og Tobago og Bahamas. Disse tilleggene bringer det totale antallet land som anerkjenner den palestinske staten til nesten 150.

Talsmann for utenriksdepartementet, Mumtaz Zahra Baloch, sa på en ukentlig pressebriefing at Pakistan ønsket velkommen de nylige kunngjøringene om anerkjennelse av Palestina som en stat.

«Staten Palestina er nå anerkjent av et overveldende flertall av FNs medlemsland,» sa hun til journalister i Islamabad. «Tiden er derfor inne for å gi staten Palestina fullt medlemskap i FN og andre internasjonale organisasjoner, slik FN har bedt om.

Generalforsamlingen i sin nylige resolusjon.

Talsmannen gjentok Pakistans oppfordring til FNs sikkerhetsråd om å «bevege seg positivt i denne retningen».

Pakistan anerkjenner ikke staten Israel og krever en uavhengig palestinsk stat basert på internasjonalt vedtatte parametre” og grenser før 1967 med Al-Quds Al-Sharif som hovedstad.

Utenriksdepartementets talsperson Mumtaz Zahra Baloch avviste den indiske høyesteretts nye kjennelse, og opprettholdt dens tidligere kjennelse som godkjente Indias ensidige beslutning om å tilbakekalle Jammu og Kashmirs spesielle status ved å oppheve artikkel 370 i grunnloven med lovgivende midler i 2019.

«Vi avviser den nye kjennelsen fra den indiske høyesterett akkurat som vi hadde avvist den forrige kjennelsen av 11. desember 2023. To dommer anerkjenner ikke den internasjonalt anerkjente kontroversielle naturen til Jammu og Kashmir,» sa talspersonen.

Hun understreket at dommene fra den indiske høyesterett ikke kan distrahere det internasjonale samfunnet fra de grove og systemiske menneskerettighetsbruddene i Indias ulovlig okkuperte Jammu og Kashmir.

Mumtaz Zahra sa at Kashmiris har en umistelig rett til selvbestemmelse som nedfelt i FNs sikkerhetsråds resolusjoner. «India har ingen rett til å ta ensidige avgjørelser om statusen til et omstridt territorium mot ønskene til partene i konflikten – Kashmiris og Pakistan,» la hun til.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *