Peter Scholte blir ny kokk fra 1. mars 2023 Royal Jaarbeurs. Tidligere har Peter jobbet på Le Garage ved Joop Braakhekke, The Duchess in the W hotel i Amsterdam, den spanske restauranten elBulli og han fikk en Michelin-stjerne som kokk i Norge. Jeroen van Hooff, administrerende direktør Koninklijke Jaarbeurs: «Vi er svært glade for utnevnelsen av vår nye kokk. Peters bærekraftige kokkens visjon passer sømløst inn i ambisjonen vi har på Jaarbeurs om å gjøre cateringbransjen vår enda mer bærekraftig.»
Verden er i endring, kjøkkenet må endre seg med det
Cateringbransjen kan påvirke med bærekraftige valg på kjøkkenet. Med et stort team på kjøkkenet tilbyr Jaarbeurs det komplette cateringutvalget i alle sine restauranter og på stedet. Peter Scholte: «Jeg synes det er flott å se at Jaarbeurs allerede har tatt betydelige skritt for å grønnere cateringtilbudet sitt. Dette inkluderer samarbeid med Greendish, Too Good to Go og De Koekfabriek. Verden krever løsninger, og det er derfor det ikke lenger er snakk om å «ønske» å endre kjøkkenet, men å «må» endre det.»
I rollen som konsept- og utviklingskokk for Albron catering og fritid, var han delvis ansvarlig for å sette opp The Green House: et sirkulært cateringkonsept ved siden av Beatrix-bygget. Ansvarlig og bærekraftig matlaging står sentralt der. «Med kunnskapen jeg fikk der, har jeg allerede kommet opp med mange konsepter for matlaging på Jaarbeurs med bærekraftige, lokale og rene ingredienser. Jeg har alltid lært «Bare det beste er godt nok for gjestene våre», så jeg kommer til å jobbe her med dette i tankene.»
Lidenskap for «grønt» i dag
Scholtes lidenskap for god mat og drikke startet i sekstenårsalderen. Han har nå mange års erfaring i cateringbransjen og lidenskapen hans er «grønn» i dag. Scholte: «Hvis vi ikke blir grønne nå, vil det ikke være noen fremtid. Det er fortsatt så mange muligheter for å lage mat med grønnsaker og urter rett fra din egen urbane gård eller fra nærområdet. Nyter mat slik den en gang ble unnfanget, utenom sesongen. Jeg tror det er viktig, og det er helt nederlandsk mat.