Det politiske ansvaret for asyl, flyktningbolig og integrering i Norge har til nå vært spredt på ulike departementer og statsråder.
– Det er mange fordeler med å se utlendingsfeltet i sammenheng. Det er spesielt viktig å gjøre det når vi har kommet inn i den flyktningsituasjonen vi er i nå, sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse i Oslo i dag.
Norge har tatt mottok over 30.000 asylsøkere i år. Det er lite sammenlignet med Sverige, men likevel tre så mange flyktninger som kom til Norge i fjor.
Regjeringen og kommunene sliter nå blant annet med å prøve å finne overnatting til alle de nyankomne.
Avisen Verdens Gang meldte for noen dager siden at kun hvert fjerde enslige flyktningbarn i Norge får et sted å bo innenfor de tre månedene som er myndighetenes mål.
Den tidligere landbruksministeren, Sylvi Listhaug, blir nå Norges første innvandrings- og integreringsminister noensinne.
Hun er fra innvandringskritiske Fremskrittspartiet og har blitt kjent for ganske tøffe uttalelser, fremfor alt om muslimer.
Tilbake i 2004 sa hun at muslimske «fundamentalister som hater vårt norske system kommer hit for å utnytte den grenseløse norske naiviteten».
Norges topartiregjering utvides i dag fra atten statsråder til nitten. Den ekstra ministervervet går til Fremskrittspartiet, som har fått en stor økning i velgeroppslutningen i løpet av høsten, ifølge flere meningsmålinger.
En av de fire splitter nye statsrådene er Per Sandberg, den til tider kontroversielle nestlederen i Fremskrittspartiet, som blir ny fiskeriminister.
Tre statsråder forlater den norske regjeringen, inkludert klima- og miljøminister Tine Sundtoft. Hun fikk den tøffe oppgaven å lede sluttforhandlingene på det store klimamøtet i Paris.
– Hun har selv signalisert at hun ønsker å bli avløst etter Paris fordi det har vært så dominerende og krevende, sier Erna Solberg.
– Jeg vil takke henne for det store bidraget hun har gitt på dette området. Hun vil stå som en av dem som virkelig har lykkes med å flytte Norge og verden fremover i klimapolitikken.