Danske Bank selger sin personbankvirksomhet i Norge til Nordea for å fokusere på kommersielle, bedrifts- og institusjonelle banktjenester i Norge

Danske Bank har inngått en avtale om å selge sin personbankvirksomhet i Norge til Nordea. Som en del av vår nye Forward ’28-strategi kunngjorde Danske Bank i juni 2023 at vi vil forlate personmarkedet i Norge for å fokusere vår virksomhet i Norge mot bedriftskunder og store bedrifts- og institusjonssegmenter.

«Salget av vår personmarkedsvirksomhet i Norge representerer et viktig skritt i implementeringen av vår Forward ’28-strategi og er i samsvar med vår strategiske beslutning om å forlate privatbankmarkedet i Norge for å fokusere vår innsats, investeringer og kapital på andre områder av vår virksomhet. forretningsfokusportefølje«, sier Carsten Egeriis, administrerende direktør i Danske Group. Han fortsetter: «I Norge ønsker vi å være en ledende bank for kommersielle, bedrifts- og institusjonelle kunder og ha en meget sterk plattform som vi ønsker å styrke og utvide ytterligere.

Gjeldende kundeforhold og tjenester for alle detaljkunder vil forbli uendret, og det kreves ingen handling fra kundene på dette tidspunktet; du vil holdes oppdatert om fremdriften av transaksjonen. Salget av personvirksomheten omfatter forvaltning av 15 Danske Invest Horisont-fond, som primært distribueres til personkunder i Norge.

Danske Bank hadde tatt beslutningen om å trekke seg fra det norske personmarkedet basert på en grundig strategisk gjennomgang, som beskrevet i Selskapsmelding nr. 5 og Selskapsmelding nr. 5. 4 datert 7. juni 2023, da vi kunngjorde vår nye strategi, Forward ’28.

Transaksjonsdetaljer
Transaksjonen er strukturert som en overføring av eiendeler og gjeld til bokført verdi. Eiendeler overføres til Nordea til virkelig verdi. Enhver bevegelse av eiendeler og forpliktelser mellom signering og lukking vil reflekteres i vederlaget på lukkingstidspunktet. Følgende eiendeler vil være en del av transaksjonen:

  • Utlån på rundt 144 milliarder DKK ved utgangen av 2022
  • Innskudd på rundt 37 milliarder DKK ved utgangen av 2022
  • Totalt risikobeløp på om lag 36 milliarder DKK ved utgangen av 2022

Den forventede kapitalfrigjøringen på ca. DKK 5,5 milliarder vil øke vår sterke kapitalposisjon og vårt potensial for kapitaldistribusjon i tråd med Investor Update Announcement datert 7. juni 2023.

Det regulatoriske kapitalkravet vil bli justert ved gjennomføring av transaksjonen.

Transaksjonen vil innebære en avsetning, som vil bli bokført i finansrapporten for andre kvartal 2023, hovedsakelig knyttet til forsvarlig verdivurdering og forventede transaksjonskostnader på DKK 0,7 milliarder. I tillegg vil kostnadene ved en eventuell avvikling av CET1-valutasikringen på ca. DKK 0,8 milliarder resultere i en reklassifisering mellom andre totalresultat (OCI) og resultatregnskapet, avhengig av tidspunkt og valutautvikling. Dette vil i seg selv ikke endre Danske Banks nåværende økonomiske prognose for hele året 2023.

Salget vil ikke ha vesentlig innvirkning på Danske Banks fremtidige inntjening.

Transaksjonen er avhengig av myndighetsgodkjenning. Med forbehold om disse godkjenningene og forberedelsen av kundeoverføringer, forventes transaksjonen å avsluttes i fjerde kvartal 2024, og vi vil oppdatere markedet etter hvert.

Ytterligere informasjon om den planlagte utøvelsen vedrørende obligasjoner pålydende kroner i sikkerhetsmasse I finner du her.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *