Norge Manali Goa Australia beste steder å besøke til jul og nyttår rundt om i verden

Høytiden er over oss, og hvilken bedre måte å feire julens magi enn å legge ut på en uforglemmelig reise. Når verden gjenåpner dørene for reisende, er det på tide å utforske fortryllende reisemål som lover en unik blanding av ferieglede og kulturelle opplevelser. Enten du har lyst på snølandskap, travle julemarkeder eller tropiske utflukter, her er noen få destinasjoner som vil gjøre feiringen din helt spesiell.

Internasjonale reisemål du kan besøke denne julen

Paromita Chakraborty, medgründer og leder for vekst, Travel Buddy, har listet opp følgende destinasjoner for å feire jul i år:

  • Winter Wonderland i Lappland, Finland: For de som drømmer om en hvit jul, er finsk Lappland en drøm som går i oppfyllelse. Rovaniemi er kjent som den offisielle hjembyen til julenissen, og tilbyr et pittoresk vinterlandskap med snødekte skoger og muligheten til å observere det fascinerende nordlyset. Ta en reinsdyrsafari, nyt en husky-sledetur, og besøk Santa’s Village for en oppslukende juleopplevelse.
  • Magiske julemarkeder i Tyskland: Tyskland er kjent for sine fortryllende julemarkeder og byer som Nürnberg, Köln og München blir forvandlet til vinterlandskap i løpet av høytiden. Vandre rundt i de festpyntede bodene, nyt tradisjonelle tyske godbiter som gløgg og pepperkaker, og handle håndlagde dekorasjoner. Den fengslende atmosfæren og blinkende lysene skaper en eventyrlig ramme for en minneverdig julefeiring.
  • Solrik jul i Sydney, Australia: Bytt snøen med solskinn ved å feire jul i Sydney, Australia. Nyt en strandferie mens du nyter solen på Bondi Beach eller ta et cruise på Sydney Harbour for å se det ikoniske fyrverkeriet. Sydneys festlige atmosfære, kombinert med utendørskonserter og arrangementer, byr på en unik juleopplevelse som kombinerer tradisjon med en tilbakelent australsk stemning.
  • Historisk sjarm i Praha, Tsjekkia: Prahas gamlebytorg forvandles til et festlig skue i julen, pyntet med lys, dekorasjoner og et ruvende juletre. Byens historiske arkitektur gir et snev av gammeldags sjarm til høytiden. Nyt tradisjonell tsjekkisk mat, utforsk julemarkeder og lytt til sangere i hjertet av denne eventyrbyen.
  • Northern Lights Extravaganza i Tromsø, Norge: Opplev magien til nordlyset til jul i Tromsø, Norge. Denne arktiske byen tilbyr sjansen til å se det fantastiske nordlyset danse over nattehimmelen. Kombiner naturskuespillet med tradisjonelle norske festligheter, inkludert lokal mat og kulturelle begivenheter, for en uforglemmelig julefeiring i det fjerne nord.
  • Kulturelle gleder i Kyoto, Japan: For en julefeiring med et snev av kulturell rikdom, dra til Kyoto, Japan. Selv om julen ikke er en tradisjonell japansk høytid, gir Kyotos historiske templer og hager en rolig setting for en festlig ferie. Utforsk den opplyste Arashiyama-bambusskogen, nyt japanske vinterspesialiteter og ta del i kulturelle aktiviteter for en jul uten like.

Bilturer i julen:

  • En fest ved kysten: Goa

Den ultimate festdestinasjonen, spesielt hvis du er en strandelsker, er Goa. Dette kystparadiset tiltrekker seg med sin livlige atmosfære, appetittvekkende mat og overflod av festligheter. Veien til Goa, enten fra Mumbai eller Bangalore, danner en pittoresk rute som øker forventningen til det som venter ved havet.

  • Omfavn vinterens eventyrland for en magisk jul: Manali

For de som er betatt av snø og elsker den magiske, varme stemningen i julen og feststemningen, er Manali det ideelle tilfluktsstedet for dem. Det snødekte landskapet tilbyr en magisk setting for en festlig flukt. En biltur fra Delhi til Manali via Chandigarh garanterer en fantastisk utsikt, og baner vei for en virkelig fortryllende opplevelse.

  • Der kulturer møtes ved havet: Pondicherry

I denne pittoreske sør-indiske byen kan du oppdage og fordype deg i blandingen av fransk og indisk kultur. Dens rolige kysttilfluktssteder og sjarmerende sjarmerende gater gjenspeiler en harmonisk blanding av to verdener. Å reise langs den naturskjønne East Coast Highway fra Chennai til Pondicherry er den perfekte måten å komme til reisemålet på og legger til et ekstra lag med skjønnhet til reisen.

Men før du legger ut på en eventyrlig biltur, her er noen tips for en stressfri tur delt av Greg, administrerende direktør og medgründer av Zoomcar.

  • Planlegge på forhånd: For enhver tur, spesielt en biltur, er planlegging avgjørende. Sørg for at overnatting er bestilt på forhånd for å unngå problemer i siste liten. Hold deg informert om veiforhold og værmeldinger for å navigere jevnt og unngå uhell underveis.
  • Sikkerhet først: Sikkerhet bør være din prioritet når du forlater hjemmet ditt. Ha med nødforsyninger for uforutsette situasjoner. Følg lokale retningslinjer for turisme for en trygg og hyggelig tur for alle involverte.
  • Bygge fellesskap og skape minner: Gjør turen minneverdig ved å planlegge stopp på fascinerende steder underveis. Å dele reiseopplevelser fremmer kameratskap og skaper verdifulle øyeblikk.
  • Vær en miljøansvarlig reisende: Omfavn miljøvennlige reiser ved å velge samkjøringstjenester og unngå forsøpling for å minimere karbonavtrykket. Respekter lokale miljøer og lokalsamfunn for å sikre en positiv innvirkning under turen.
  • Bildeling: Når vi snakker om samkjøring, vurder samkjøring for et personlig, problemfritt reiseeventyr. Det sikrer fleksibilitet og komfort, slik at du kan utforske disse destinasjonene i ditt eget tempo.

De beste stedene å feire det nye året

Sandeep Arora, direktør, Brightsun Travel, India, har listet opp følgende steder for å feire det nye året.

  • Goa, India: La oss starte nærmere hjemmet med Goa – Indias festdestinasjon! Dans under stjernene på en rave ved stranden, lys opp Goan-himmelen med fyrverkeri, og nyt den smittende energien fra strandfester.

  • Bangkok, Thailand: Nyttårsfeiringen i Bangkok er som ingen andre. Byen blir levende med neonlys, livlige gatefester og de mest jazzete feiringene med panoramautsikt over byen. Folk fra hele verden tiltrekkes av byens fantastiske lysshow og synkroniserte fyrverkeri som gir en elektriserende start på året.

  • Dubai, De forente arabiske emirater: Hvis du ikke har sett midnattsfyrverkeriet ved Burj Khalifa, har du gått glipp av det mest fantastiske skuespillet noensinne! Å feire nyttår i Dubai er en ekstraordinær opplevelse. Med overdådige middager, elvecruise, eksotisk lyd og lysshow over hele byen, er det en mengde steder å være en del av denne overdådige ekstravaganza av arabisk magi.

  • Amsterdam, Nederland: Feststemningen i den nederlandske hovedstaden tiltrekker seg turister fra hele verden. Mens det å se fyrverkeri fra cruiseyachter langs Amsterdams ikoniske kanaler er en eksotisk opplevelse, gjør de ville gatefestene og DJ-beats som varer til daggry det til et festmål for entusiaster. Hvis du er mer en stille person, kan en naturskjønn spasertur over Amsterdams mange broer forene deg med byens skjønnhet.

  • Sydney, Australia: Midnattsfyrverkeriet ved Harbour Bridge og Sydney Opera House er blant de beste i verden. Feiringer på Bondi Beach og Darling Harbour kan også gi en uforglemmelig start på året. Hvis du er en eventyrelsker, er camping under stjernehimmelen, vekk fra støyende sammenkomster og se fyrverkeriet over den blendende byen langveis fra, det mest fantastiske farvel til året som kommer.

  • New York, USA: Du har kanskje sett nyttårsnedtellingen på Times Square et dusin ganger i filmer. Men å faktisk delta er en annen historie. Iveren og spenningen til publikum, å se ballen falle ved midnatt skarpt, bli overøst med konfetti, ønske det nye året velkommen med gledelig rabalder, er en opplevelse en gang i livet.

Hver destinasjon har sin unike feiring, men overalt ønskes det nye året velkommen i samklang med håp om at året som kommer vil bli fylt med nye muligheter, nye drømmer og nye løfter. Så, hva venter du på, velg reisemål i dag!!

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *