24. mars 2023
bildeler

Kjøp brukte bildeler på en trygg måte – godt for både familieøkonomien og miljøet

Bilhold kan være kostbart, og det gjelder ikke minst når bilen skal på service eller reparasjon. Da er det greit å spare penger der det er mulig, samtidig som det selvfølgelig aldri er greit å kompromisse med sikkerheten til seg selv eller familien sin. Det er likevel mulig å kjøpe bruke bildeler på en trygg måte.

Velg en etablert seriøs forhandler av nye og brukte reservedeler

Hvis du ikke er en erfaren bilmekaniker, er det ikke spesielt enkelt å finne brukte bildeler på egen hånd. Du kan selvfølgelig prøve å besøke den lokale bilopphuggeren, men det er lite sannsynlig at du finner det du er på jakt etter.

Da er det bedre å velge en stor forhandler av brukte bildeler, Danmark   kan for eksempel by på et gigantisk sortiment hos KOED – med over 38 000 nye reservedeler og mer enn 50 000 unike brukte deler. Dessuten er det mye enklere å finne riktig del når du kan søke etter den på nett i ro og mak.

Finn et verksted som kan montere delen for deg

Å kjøpe brukte bildeler kan være gunstig for økonomien, men i tillegg bra for miljøet – da en utrangert del kan få nytt liv. Imidlertid gjenstår et siste trinn, nemlig montering av delen på bil. I den forbindelse kan det være greit å sjekke med verksteder i forkant, slik at du er sikker på at verkstedet du booker tid hos godtar å benytte deler som du selv har med.

Det kan være at du må betale en litt høyere pris for jobben, med tanke på at de fleste verksteder har noe avanse på deler, men det kan likevel være at totalsummen blir lavere enn andre alternativer. Dessuten kan du sove godt, når du vet at du har valgt en bildel som var både trygg og rimelig – et godt valg for deg og miljøet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *