Billig Forbrukslån

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån som du bruker på forbruk. Ordet forbrukslån er egentlig funnet på. Det er ikke nødvendigvis navnet på produktet eller lånet du kjøper, men noe som startet og folk husker. Det beskriver en type produkt, som går under alle mulige navn i bankene. Det viktigste å huske på med forbrukslån er at det er kortere lån, som ofte varer over noen år. Man kan ha forbrukslån så lenge som 15 år, men det er en veldig dårlig ide. Da betaler du mest renter og veldig lite avdrag.

Det er også få banker som har lyst til å låne ut penger så lenge, da bankene helst vil ha pengene sine tilbake innen 5-10 år. Jo lengre du sitter og betaler på et lån jo større risiko er det for banken at du ikke klarer å betale lånet fult ut. Du har sikkert god økonomi når du tok opp lånet, men man vet aldri hvordan folks situasjon kan endre seg med tiden.

Selve lånet

Et forbrukslån består vanligvis av tre deler. Man betaler et månedlig terminbeløp, det er en rentekostnad og det er en nedbetaling. Det månedlige terminbeløpet er det totale man betaler hver måned. I dette terminbeløpet inngår rentekostnaden, nedbetalingen og andre gebyrer bankene måtte finne på å legge inn i ditt lån. Administrasjonsgebyr og fakturagebyr er vanlige gebyr som bankene ofte legger inn i terminbeløpet.

Renter

Rentekostnaden regnes ut ved at banken gir lånet ditt en rentesats. Denne renten er den viktigste kostnaden på lånet ditt og er også det alle ser på når de tar ut et billig forbrukslån. Er renten høy er det mindre fristende å ta ut et forbrukslån, men er renten lav er det mer fristende. Hva er så en høy rente på et forbrukslån? Bank Norwegian er kjent for å ta veldig høye renter på forbrukslån. 22% er en veldig høy rente. Selv 18% er en veldig høy rente på forbrukslån. Ingen burde betale mer enn rundt 10-14% på forbrukslån. Det er nok ikke helt slik det fungerer da de fleste tar mer enn dette fra folk. Noen banker har tatt initiativ og presser renten ned. Det er veldig fint å se.

Nedbetalingstiden

Nedbetalingen er den andre viktige delen av forbrukslån. Hvor lenge du bruker på å nedbetale lånet ditt har veldig mye å si for hvor mye penger du betaler banken for å låne pengene? Jo kortere nedbetalingstid jo høyere blir terminbeløpet, men samtidig blir de totale ekstrakostnadene til banken lavere. Betaler du 20% på et lån over 5 år betaler du 100% av grunnbeløpet tilbake til banken. Låner du 500.000 har du betalt tilbake 1.000.000 kroner etter 5 år. Velger du å betale ned over 2 år har du kun betalt 700.000 kroner totalt til banken. Da sparer du 300.000 kroner ved å betale ned 3 år raskere. Dette er mye penger og en god årslønn etter skatt. Det er viktig å huske på hvor mye man sparer ved å betale ned raskere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *